Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy nehezen nyert Svájc a görögök otthonában

Svájc Észak-Írországot verve jutott ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra. Azóta nem játszottak meccset, de most a válogatott szünet alatt Görögországgal, és Panamával csapnak össze.

Képtalálat a következőre: „Dzemaili switzerland”Dzemaili látványos gólt szerzett (Fotó: indianexpress.com)

1. félidő: Az első félidőben nem sok minden történt. A mérkőzést a svájciak kezdték jobban, azonban a görögök hamar átvették az irányítást. Ki is dolgoztak néhány lehetőséget, de egyik sem volt túlságosan veszélyes. A legnagyobb lehetőséget Embolo hagyta ki a 41. percben, így 0-0-val vonultak öltözőbe a csapatok.

2. félidő: Jobban kezdték a második félidőt a vendégek. Olyannyira, hogy az 59. percben egy beadás után, Dzemaili látványosan, fél ollózva juttatta a labdát a kapuba (0-1). A gól után veszélyesek maradtak a svájciak. A 69. minutumban, bár Embolo betalált a görögöknek, a bíró nem adta meg les miatt. Öt perccel később Fortounis egyenlíthetett volna, azonban közvetlen közelről nem találta el kaput. Az utolsó pillanatokat megnyomták a kék mezesek, de képtelenek voltak gólt szerezni.

Görögország – Svájc 0-1 (0-1)
Helyszín: Spiros Louis Olympic Stadium; Vezette: Hugo Miguel
Gólszerzők: – ill. – Dzemaili (59.)
Sárga: Sokratis (13.) – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Görögország: Karnezis Torosidis, Manolas, Sokratis, Retsos – Samaris, Zeca, Bakaseta, Fortounis, Donis – Mitroglou. Szövetségi kapitány: Michael Skibbe

Svájc: Sommer – Rodriguez, Akanji, Schar, Lichtsteiner – Behrami, Freluer, Xhaka– Embolo, Seferovic, Dzemaili. Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic

Norvégia – Ausztrália

Kamarával ma nem lehetett bírni (Fotó: foxsports.com.au)

Még sohasem csapott össze egymással a két válogatott, így mondhatni történelmi meccset vívtak. Talán a hazai pálya miatt kezdeményezőbben kezdtek a norvégok. Mégis a semmiből, a 19. percben Jackson Irvine találatával megszerezte a vezetést Ausztrália. A kapott gól után még magasabbra kapcsoltak a házigazdák, aminek meg is lett az eredménye.A 36. minutumban Elyounoussi szólója végén középre tette a labdát, Kamarának pedig nem volt nehéz dolga. A második játékrészt remekül kezdte Norvégia. Alig telt el két perc, Reginiussen révén azonnal vezetéshez jutottak. Az 57. percben ismét Ausztrália hálója zörrent, mivel kapusuk Henriksennek passzolt, aki meg Kamarának. Kamara nem zavartatta magát, elpasszolt Mathew Ryan mellett. A 92. percben végleg eldőlt a meccs, Kamara harmadik találata után.

Törökország – Írország

Nem tudtak meglepetést okozni az írek (Fotó. twitter.com)

Két csalódott válogatott összecsapását rendezték, mivel sem Törökország sem Írország nem jutott ki a világbajnokságra. A törökök nemes egyszerűséggel edzőmeccset játszott az írekkel, akik leginkább csak kergették a labdát. Az első félidőben mégsem tudtak betalálni a hazaiak. Az 52. percben Topal találatával azonban megtört a jég. A bekapott gól után sem tudtak fölénybe kerülni az írek. Bár volt néhány helyzetük, 1-0-val ért véget a találkozó.

Tunézia – Irán

Egy szerencsés öngóllal nyertek a hazaiak (Fotó: twitter.com)

Tunézia és Irán legutóbb 2012-ben találkozott egymással. Tunézia egy könnyű csoportból jutott ki az oroszországi vb-re, míg Irán egy kicsit szenvedett. A hazaiak kezdtek erősebben. Rengeteg helyzetet alakítottak ki, míg Irán leginkább a kontrákra építettek. Az első félidőben nem, de a másodikban sikerült betalálniuk a tunéziaiaknak. Igaz, egy szerencsés öngól kellett hozzá. A 71. percben Milad Mohammad ért rosszul a labdába. Több gól nem született, válaszolni már nem tudtak az irániak.

Ciprus – Montenegró

head_to_head_misc_2016_1521532542Egyik csapat sem tudott gólt szerezni (Fotó: footballexpert.com)

Bár korábban úgy volt, hogy a mérkőzést este hétkor játsszák, mégis kicsit korábbra tették a találkozót. Eddig mindig gól gazdag meccseket játszottak egymással a felek, de ezúttal nem így történt. Jobban kezdtek a ciprusiak, ám Montenegró támadásai veszélyesebbek voltak. A második félidőben nem alakult ki komoly lehetőség, így 0-0 maradt.

Mihók Richárd