Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem sikerült a rajt lányainknak

Megkezdte szereplését az U17-es női válogatott is. A legfiatalabb korosztály hazai pályán próbálja meg kiharcolni a részvételt az Eb-re.

wu175

Szeles, hideg időben feszült egymásnak Schumi Dorottya magyar válogatottja és az olasz nemzeti csapat Bükön, ahol néhány napja még hó borította a pályát. Aktívabban kezdett a hazai közönség előtt szereplő magyar együttes, de Nagy Vanessza helyzete kimaradt, s ezt követően átvette az irányítást a talján válogatott, amely ugyan idővel visszaesett kissé, de veszélyt nem nagyon teremtettek, nem úgy a mieink, akik Papp Luca révén védésre késztették a vendégek cerberusát. A hajrára Kovács Eszter jóvoltából egy magyar és két olasz lövés jutott.

A második félidőt is a megnyugodó magyar csapat kezdte valamivel jobban, ám az olaszok megtörték a mieink ellenállását. Tíz perccel a vége előtt Tomaselli vette be Terestyényi Anna kapuját, majd hiába mozgatott meg újabb erőket a házigazda, az olaszok a hajrában lezárták az összecsapást. Ladu adta meg a kegyelemdöfést.

wu173

A minitorna másik összecsapását Pápán rendezték, a szerbek a csehekkel találkoztak, s értek el döntetlent. Déli szomszédaink szereztek vezetést, amelyre a hajrában tudott válaszolni a cseh csapat, így egy-egy pontot szereztek.

Magyarország – Olaszország 0-2 (0-0)
Bük, vezette: Iuliana Demetrescu (román)
Gólszerzők: Tomaselli (70.), Ladu (75.)
Sárga lapok: Bellucci (37.), Pucci (51.)
Kiállítva:

Magyarország: Terestyényi Anna – Nagy Virág, Fördős Beatrix, Jánosi Ninetta, Csolti Réka – Pusztai Sára, Kovács Eszter, Papp Luca – Czellér Dorottya, Nagy Vanessza (Bódai, Viktória, 74.), Szélpál Nóra (Vachter Fanni, 60.)

A csoport állása egy fordulót követően:
1. Olaszország 3 p.
2. Szerbia 1 p.
3. Csehország 1 p.
4. Magyarország 0 p.

Hétfőn 16 órától következik a csehek elleni összecsapás, szintén Bükön.

~GS~