Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Út a csúcsra – 8. rész: Ma este visszatérnek kedvenceink!

Egy hét kihagyás után visszatér az Út a csúcsra-széria, melyben a világbajnokság legnagyobb esélyeseinek történetét jegyezzük le hétről hétre egészen a trófea magasba emeléséig. Az inkább a nemzeti csapatok múltjára, és legjobbjaik egyéni teljesítményére fókuszáló első néhány epizód után történelmi részhez érkezett sorozatunk: ma indul ugyanis útjára a labda a világbajnoki felkészülésen, melyből bőven lesz majd alkalmunk következtetéseket levonnunk a torna kimenetelére vonatkozóan…

kulcsjatekosok

Oroszország – Brazília
Kezdés: 17.00
Helyszín: Luzhniki Stadium (Moszkva, Oroszország)

Ráfér egy kis akklimatizálódás a Selecaora, még ha nyáron nem is kell feltétlenül számolniuk majd a híres orosz hidegekkel. Tite legénységének azonban a környezettel való ismerkedés mellett komoly feladatuk lesz: meg kell oldaniuk Neymar hiányát, hiszen könnyen meglehet, hogy a vb-n sem számíthatnak majd legjobbjukra a legjobb formájában…

Argentína – Olaszország
Kezdés: 20.45
Helyszín: Etihad Stadium (Manchester, Anglia)

Angliában csap össze Argentína Olaszország legjobbjaival, ezzel valószínűleg a szintén bunkerfocit játszó Izland válogatottját szeretnék szimulálni. Az Égszínkék-Fehérek emellett sorsközösséget “vállalnak” szomszédjukkal, hiszen egy kisebb sérülés miatt ma este biztosan nem lép pályára Lionel Messi (Bővebben ITT). Nem kicsi tehát a teher, ami Jorge Sampaoli vállát nyomja, hiszen kapitánya hiányában kell igazolnia, hogy nem hibázott, amikor Dybala-t és Icardit leminősítette.

NémetországSpanyolország (TV: Sport1)
Kezdés: 20.45
Helyszín: ESPIRIT arena (Düsseldorf, Németország)

Németországba látogatnak a spanyolok, ám a “Vörös Tombolás”-ra igen komoly esélyük nem nyílik, hiszen Jogi Löw válogatottja olyan mély kerettel rendelkezik, hogy az edző még Götze, Schürrle, vagy éppen Reus kihagyását is megengedhette magának. Ennek ellenére nem érdemes leírni Lopetegui válogatottját sem, kik között bőven akad bizonyítani vágyó: a Rodrigo-Aspas-Costa hármas közül valószínűleg a mai teljesítmény alapján választja ki saját bizalmasát a mester, és az újoncok is könnyedén bejátszhatja magát az utazókeretbe…

Hollandia – Anglia
Kezdés: 20.45
Helyszín: Johan Cruijff ArenA (Amszterdam, Hollandia)

Gareth Southgate válogatottja egy németalföldi ellenfelet választott, kiknek stílusa nem áll távol a szomszédos Belgiumtól, az angolok csoportbeli ellenfelétől. Bár a hollandokat leírni sosem szabad, talán kijelenthető, hogy az utóbbi évek történesei után nem számít az Oranje a világélvonal tagjának, így aligha tréfálják meg a Háromoroszlánosokat.

Portugália – Egyiptom
Kezdés: 20.45
Helyszín: Letzigrund (Zürich, Svájc)

Ronaldoék a fekete ló Marokkótól tartva Egyiptom ellen kezdik meg a felkészülést remélve, hogy ezzel elleshetnek ezt-azt az észak-afrikai csapatok gyengeségeiből, és erősségeiből egyaránt. Érdekes lehet C. Ronaldo és Mo. Szalah csatája a mezőnyben, kiknek személye minden bizonnyal svájciak ezreit vonzza  majd a helyszínre.

Franciaország – Kolumbia (TV: Sport2)
Kezdés: 21.00
Helyszín: Stade de France (Párizs, Franciaország)

Didier Deschamp nem aprózta el az ellenfélválasztás kérdését, hiszen a Gall Kakasok a Falcaot, Jamest, és Davinson Sánchezt is a soraiban tudó Kolumbiával csapnak össze, minden bizonnyal Perura hangolva. A találkozó pikantériáját adja a tény, hogy Franciaország az utóbbi 8 tétmeccséből csupán egyet tudott megnyerni dél-amerikai ellenféllel szemben (4 döntetlen, 3 vereség).

* * * * *

Szemfülesebb olvasóinknak feltűnhetett, hogy Belgium kimaradt a felsorolásból… Ennek a magyarázata az, hogy – úgyszólván – a Vörös Ördögök nem izgulják túl a felkészülést, hiszen mindössze egyetlen meccset fixáltak le eddig, az is egy Szaúd-Arábia elleni szerdai találkozó.

A sorozat előző része: Ki a legény a gáton? (A válogatottak aktív rekorderei)

Grafika: Bács András

Írta: Wernigg Márton