Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldo idén minden bizonnyal beéri Puskás Ferencet

A portugál világklasszis, Cristiano Ronaldo a 2018-as évben egy nem mindennapi csúcsot állíthat be és dönthet meg válogatott mezben.

Egypt  v Portugal  -International Friendly

Tegnap este barátságos mérkőzésen Portugália Egyiptom együttesét győzte le a hosszabbításban 2:1-re, Cristiano Ronaldo góljainak köszönhetően. A Real Madrid világklasszis támadója ezzel már 81 gólnál jár válogatott mezben, s e tekintetben, Európában a második helyen áll. Előtte hazánk korább legendás játékosa, Puskás Ferenc áll, aki a magyar nemzeti csapatban 84-szer volt eredményes.

Idén tehát nagy valószínűséggel a portugál zseni letaszítja Európa trónjáról Puskást, ugyanakkor ebben a kategóriában a világ legjobbja már aligha lesz Ronaldo.

A legeredményesebb góllövő a válogatottakban az egész világra kivetítve, az irániak legendás csatára, Ali Daei. Az 1993-tól 2006-ig bezárólag 149 nemzeti találkozón pályára lépő Daei összesen 109 találatot hozott össze az iráni válogatottban. Ezt a mennyiséget Ronaldo már szinte biztos, hogy nem fogja túlszárnyalni, így ebben a kategóriában a világ trónjára már nem valószínű, hogy felül majd a portugál.

Báló Bence