Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: sima Peru-, és Mexikó siker

Négy világbajnoki résztvevő csapott össze szombatra virradóra – magyar idő szerint – s az európai válogatottak húzták a rövidebbet.

PeruCroatia4

Nem indult valami fényesen a horvátok meccse Peru ellen Miami-ban, hiszen a dél-amerikaiak már az elején megszerezték a vezetést, amit közvetlenül a szünet után növelni tudtak. Ezt követően hiába próbálkoztak Zlatko Dalic fiai, nem találták az ellenszert a perui védekezésre, akik ráadásul a hajrára emberhátrányba is kerültek, de ezt sem tudták kihasználni a horvátok.

Peru – Horvátország 2-0 (1-0)
G.: Carrillo (12.), Flores (48.)
Kiállítva: Yotun (74., második sárgával, Peru)

Peru: Caceda – Advincula, Ramos (Araujo, 72.), Santamaria, Trauco – Flores (Hurtado, 67.), Tapia (Pena, 84.), Yotun, Cueva (Benavente, 64.) – Carrillo (Aquino, 78.), Farfán (Ruidiaz, 88.)

Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Vida, Corluka, Strinic – Rakitic, Brozovic (Kovacic, 56.) – Mandzukic (Pjaca, 71.), Modric, Perisic (Rebic, 77.) – Kalinic (Kramaric, 64.)

miguel-layun-mexico-iceland_1gkidxcffr1qy1wbrtrdo8ncud

A szintén két világbajnoki résztvevő összecsapásából a „rutinosabb” Mexikó került ki győztesen Izlanddal szemben, miután három góllal legyőzték a szigetországiakat. Izland története során először készülhet világbajnokságra, így nem meglepő, ha erős riválisok ellen próbál felkészülni. Nos, elsőre igencsak nehéz ellenfelet találtak, hiszen Mexikó tulajdonképpen rendszeres résztvevője a mundialoknak. Ezúttal is bizonyította a közép-amerikai társaság, hogy jóval előrébb tart a felkészülésben. A zöld-fehérek ugyan nehezen törték meg a európaiakat, de az első félidő hajrájában, majd a második játékrész második felében kétszer is mattolták Runarssont, így végül magabiztos sikert arattak a több kapuralövéssel próbálkozó Izland felett.

la-sp-mexico-iceland-20180323

Mexikó – Izland 3-0 (1-0)
G.: Fabian (37.), Layún (64., 90+3.)
Kiállítva:

Mexikó: José Corona – Salcedo, Araujo, Moreno (Molina, 59.) – Jesus Corona (Lozano, a szünetben), Reyes, Guardado (Vela, 59.), Gallardo (Govea, 70.) – Layún, Fabian (Pizarro, 76.) – Jimenez (Peralta, a szünetben)

Izland: Runarsson – Saevarsson (Fridjonsson, a szünetben), Arnason, Ingason, Skulason – A. Gudmondsson (E. Bjarnason, 81.), Gunnarsson (Eyjolfsson, a szünetben), Hallfredsson (Gislason, 68.), B. Bjarnason – J. Gudmondsson (Kjartansson, a szünetben), Sigurdarson (Finnbogasson, 81.)

~GS~