Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: magabiztos siker a csehek ellen

Folytatta szereplését az U17-es női válogatott a hazai elitkörben, ezúttal Csehország ellen lépett pályára Schumi Dorottya együttese.

2 (2)

Szélpál Nóra (20) nyitotta a gólok sorát. – fotó: mlsz.hu (archív)

Az olaszoktól elszenvedett vereséget követően hétfőn késő délután a csehek ellen folytatta szereplését a magyar U17-es női válogatott az Eb elitkörben. Végig domináltak a magyar lányok, akik már az elején megszerezték a vezetést Szélpál Nóra révén, hogy aztán még a szünet előtt kétgólos előnyre tegyenek szert Nagy Vanessza góljával. A szünetet követően sem vissza a Schumi Dorottya vezette társaság, de ekkor már csak Vachter Fanni tudott betalálni. A mieink így jelenleg második helyen állnak csoportjukban, ám miután az olaszok ismét győztek, az utolsó fordulótól függetlenül a taljánok készülhetnek a kontinensviadalra.

Magyarország – Csehország 3-0 (2-0)
G.: Szélpál N. (9.), Nagy V. (39.), Vachter F. (79.)

Magyarország: Terestyényi Anna – Nagy Virág, Fördős Beatrix, Pápai Emőke (Vachter Fanni, 50.), Csolti Réka – Buzás Kata, Kovács Eszter, Pusztai Sára (Erdész Fanni, 73.) – Czellér Dorottya (Stefán Bernadett, 80+1.), Nagy Vanessza, Szélpál Nóra

Az olaszok a szerbeket győzték le ugyanilyen arányban, így az azúrkékek jutottak az Eb-re, függetlenül az utolsó forduló eredményeitől. A tornát május 9. és 21. között rendezik Litvániában.

A csoport állása:
1. Olaszország 6 p. (5-0), 2. Magyarország 3 p. (3-2), 3. Csehország 1 p. (1-4), 4. Szerbia 1 p. (1-4)

~GS~