Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sampaoli: “Engem hibáztassanak a vereségért!”

Argentína szövetségi kapitánya, Jorge Sampaoli nyíltan magára vállalta a felelősséget a spanyolok elleni megsemmisítő 6:1-es vereség után.

(Kép: marca.com)

“Engem hibáztassanak, ne pedig a játékosokat!” – Kezdett bele az eléggé csalódottnak látszó Jorge Sampaoli a spanyolok elleni kiütéses vereség értékelésébe. “Tanulnunk kell ebből, hiszen ilyen nem történhet meg velünk a világbajnokságon! Ki kell elemeznünk a találkozót, nem dönthetünk most hirtelen, az érzelmeinkre hagyatkozva. Ezt követően folytatnunk kell a megkezdett munkát, fel kell készülnünk a Vb-re!” – Így a Sevilla korábbi trénere, kitérve ezután a már egészséges, de még nem futballozó Lionel Messire.

“Messi velünk edzett, de fáradtnak érezte magát, ezért nem játszott. Minden pillanatot a csapattal töltött, hiszen ő is tudja, fontos szerepe lesz a válogatottban a világbajnokságon. Közel érzi magához a nemzeti csapatot, és sokat tud segíteni az új játékosok beilleszkedésében is!” – Tette hozzá Sampaoli, aki elismerte azt is, hogy a spanyolok valóban átgázoltak rajtuk, nagy csapást mértek az argentin válogatottra. Nem is beszélve arról, hogy ennyire erős spanyol válogatottra nem számítottak.