Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: vereséget szenvedett, harmadik lett a magyar együttes

Lejátszotta utolsó mérkőzését is hazai környezetben a magyar női U17-es válogatott. Schumi Dorottya csapata a szerbekkel találkozott.

swu178

Immár tét nélkül feszült egymásnak Gyirmóton a magyar és a szerb utánpótlás válogatott. Az esős időnek köszönhetően csúszós talajon kellett futballoznia a feleknek, a magyarok fölényét hozta az összecsapás, amely azonban nem párosult eredménnyel. S ahogy a férfiak esetében, a lányoknál is elég volt egy hiba, amit a szerbek ki tudtak használni Plavsic révén. Ugyan mezőnyben továbbra is a mieink domináltak, ám a kapu előtt rendre rossz döntést hoztak, ami miatt nem tudtak gólt szerezni. A szünetben igyekezett átalakítani a csapat szerkezetét Schumi Dorottya, mindezt azonban sikertelenül. A második negyven percben a magyar együttes legnagyobb helyzeténél Pusztai Sára löketét védte a szerb kapus, s miután további gól nem esett, így győzelmükkel a szerbek végeztek az elitkörös csoport második helyén, a mieink harmadikként zártak, a kvartettet az olaszok nyerték, s jutottak ki a Litvániában rendezendő kontinenstornára.

„Ezen a mérkőzésen nem működött a támadójátékunk, az utolsó passzaink rendre rosszul sikerültek, nem volt vége az akcióinknak. A csapatjátékunkkal nem volt probléma az elitkör három mérkőzésén, jó volt a csapategység is, de az egyéni hibák és az ellenfél kapuja előtti határozatlanság miatt nem tudtunk olyan eredményt elérni, amit szerettünk volna” – értékelt a lefújás után Schumi Dorottya.

swu1714

Szerbia – Magyarország 1-0 (1-0)
G.: Plavsic (30.)

Magyarország: Terestyényi Anna – Nagy Virág, Bódai Viktória (Buzás Kata, a szünetben), Fördős Beatrix, Csolti Réka – Stefán Bernadett, Kovács Eszter, Pusztai Sára – Czellér Dorottya, Nagy Vanessza (Vachter Fanni, 49.), Szélpál Nóra (Papp Luca, 71.)

A másik összecsapáson a már biztos csoportelső olaszok gólnélküli döntetlent játszottak a csehekkel.

A csoport végeredménye:
1. Olaszország 7 p. (5-0), 2. Szerbia 4 p. (2-4), 3. Magyarország 3 p. (3-3), 4. Csehország 2 p. (1-4)

Fotók: mlsz.hu

~GS~