Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: egy hét kihagyás után robog tovább a spanyol bajnokság – előzetes

A válogatott szünet után szombaton folytatódik a La Liga, azaz a spanyol bajnokság a 30. fordulójával. A Barcelonára nehéz mérkőzés vár a Ramon Sanchez Pizjuan stadionban, míg az Atletico Madrid és a Real Madrid is kiesőjelölt csapattal találkozik. 

laliga2018borito

A forduló szombaton a Girona és a Levante összecsapásával kezdődik. A kis katalán csapat jó sorozatát a Real Madrid állította meg, ám még nekik sikerült három gólt rúgniuk, a Levante pedig legutóbbi két győzelmükkel kicsit elhúzott a kiesőzónától. Ezt követi az Athletic Bilbao – Celta Vigo találkozó. Mindkét csapat a legutóbbi öt mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni, ám a tabellán a Celta egyértelműen jobban áll. Fél hétkor a Real Madrid a Las Palmas otthonába látogat. A kanári-szigeteki csapat borzalmas formában futballozik a szezonban, és nagyon közel állnak a kieséshez. A királyi gárda az Espanyol elleni vereségük óta minden meccset megnyert, és elindultak a második helyért. A napot a Sevilla és a Barcelona összecsapása zárja. Messi, habár elutazott a csapattal, nem biztos, hogy pályára fog lépni a találkozón sérülés miatt, pedig lehet, hogy szüksége lenne rá a válogatott szünet utáni mérkőzésen, ahol a legtöbb Barca játékos pályára lépett a felkészülési mérkőzéseken, míg a Sevillából kevesebb ember hiányzott.

Vasárnap ebédidőben az Espanyol az Alavest fogadja, ahol egy esetleges vendéggyőzelemmel, az Alaves már a katalánok nyakán lenne a tabellán. Ezután a Leganes – Valencia találkozó kezdődik. Marcelino gárdája továbbra is üldözi a Real Madridot a harmadik helyért, és a Leganesnek nem kellene gondot okoznia. Fél hétkor két mérkőzést is játszanak: az Eibar – Real Sociedad találkozót, illetve a Malaga – Villarreal meccset. A “Sárga tengeralattjáró” fellélegezhetett, hiszen a Sevilla legutóbbi két vereségével átadta nekik az ötödik helyet a tabellán, a már szinte kieső Malaga ellen pedig megtarthatják vagy növelhetik az előnyüket. A napot az Atletico Madrid – Depor mérkőzés zárja. Legutóbbi mérkőzésén kikapott Simeone csapat a Villarrealtól, így a Real Madrid négy pontra megközelítette őket. A Depor is elég esélyes a kiesésre, így ellenük nem hibázhatnak.

Hétfőre már csak egy mérkőzés maradt Getafe – Betis találkozó. Ha a kis madridi csapat nyer, felzárkózhat a Betis mögé a tabellán, és becélozhatják a bajnoki nyolcadik helyet az év végén.

A 30. forduló mérkőzései:

SZOMBAT:

13:00 Girona – Levante (TV: Sport 1)
16:15 Athletic Bilbao – Celta Vigo (TV: Sport 2)
18:30 Las Palmas – Real Madrid (TV: Sport 2)
20:45 Sevilla – Barcelona (TV: Sport 1)

VASÁRNAP:

12:00 Espanyol – Alaves
16:15 Leganes – Valencia (TV: Sport 2)
18:30 Eibar – Real Sociedad 
18:30 Malaga – Villarreal 
20:45 Atletico Madrid – Deportivo La Coruna (TV: Sport 1)

HÉTFŐ:

21:00 Getafe – Betis

A La Liga állása a 30. forduló előtt: 

Screenshot_1