Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibra jött, látott, és megnyerte csapatának az első Los Angeles-derbyt! – videóval

Az idén először MLS-résztvevő Los Angeles FC magyar idő szerint tegnap 21.00-s kezdettel játszotta fennállása első városi derbijét a rivális Galaxy csapata ellen. Az összecsapáson volt minden, ami egy parázs rangadó elengedhetetlen előfeltétele: teltház, napsütés, gólparádé, duplázás, utolsó perces fordítás, na meg egy kis Zlatan…

Teljes képernyő rögzítése 2018. 03. 31. 230200

Los Angeles Galaxy – Los Angeles FC 4-3 (0-2)
Gólszerzők: Lletget (61.), Pontius (73.), Ibrahimovic (77., 90+1.) ill. Vela (5., 26.), Steres (öngól – 48.)

Erősen bekezdett az FC, és már az 5. percben vezetést szereztek az ex-Real Sociedad-játékos Vela találatával az Alessandrinit, és a Dos Santos-fivéreket nélkülöző Galaxy ellen. Alig telt el húsz perc, s a mexikói kettőre növelte csapata előnyét, így jó helyzetből várhatták a folytatást.

A szünet után nem is kezdhetett volna rosszabbul a “hazai” csapat: egy öngólnak köszönhetően már lefaraghatatlannak tűnő háromgólos hátrányt tudhattak magukénak. A 61. percre tudták összeszedni magukat az amerikai Galaktikusok, és első kaput eltaláló lövésükből szépíteni is tudtak. Innentől az FC-re nehezedő nyomás egyre csak nőtt, többször is hosszú percekre beszorultak a kapujuk elé. A 70. percben újabb történelmi pillanatnak lehettek tanúi a kedves nézők: Zlatan Ibrahiomvic a gólszerző Lletget cseréjeként pályára lépve először öltötte magára a Los Angeles Galaxy mezét!

A svéd klasszis pályára lépése mintha megtízszerezte volna társai erejét, akik Pontius (nem Pilátus!) révén rögtön betaláltak. Ekkor jött azonban a slusszpoén: Zlatan egy 35 méteres őrületes bombával egyenlített, majd az utolsó másodpercekben második kapura lövéséből megszerezte második találatát, és ezzel eldöntötte a mérkőzést!

Zlatan első találata:

Zlatan második találata:
Írta: Wernigg Márton