Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Betis közeledik Európa felé! – Eredmények, tabella

A La Liga 30. fordulójának hétfői, záró napján a Real Betis egy hajrában szerzett góllal legyőzte a Getafe együttesét, és ezzel bejelentkezett az Európa-liga indulásra.

(Kép: Real Betis Twitter)

Getafe – Betis 0-1 (0-0)
Gól:
S. León (89.)

Sergi León szerezte a mindent eldöntő találatot, mellyel a Betis feljött a tabella hatodik, Európa-liga indulást érő helyére, megelőzve a nagy rivális Sevillát. A “zöld-fehérek” zsinórban harmadik bajnokijukat nyerték meg, ezzel elérve, hogy az ötödik Villareal is már csak egy pontra van tőlük. Ha a csapat jó formája kitart, a Betis beleszólhat valóban az El-indulást érő helyek megszerzésébe.

Egy kis összegző

A listavezető Barcelona percek kérdése volt, hogy elveszíti veretlenségét a nagyszerűen futbballozó Sevilla otthonában, azonba a kispadról beszálló Lionel Messi pontot mentett a katalánoknak. Ahogy Ernesto Valverde is mondta, a Barca szokatlanul nagy hibákat vétett hátul, olyanokat melyeket a vezetőedző szerint a szezon kulcsfontosságú hajrájában nem engedhetnek meg maguknak.

A második Atlético egy Kevin Gameiro-tizenegyessel nehezen gyűrte le a Deport a Wanda Metropolitanoban, ám fontos három pontot szerzett. Különösen igaz ez annak fényében, hogy az őt üldöző Real Madrid ezúttal is könnyedén hozta a kötelezőt a Las Palmas otthonában. A Valencia pedig továbbra sem tett le arról, hogy odaérjen a dobogóra, és szorosan követi a Realt.

A forduló egyik, ha nem a legnagyobb meglepetése, hogy a Villareal kikapott a hétvége előtt 14 meccse nyeretlen Málaga otthonában. Érdekesség, hogy a Sevilla – Barcával együtt 5 találkozón is döntetlen született. Folytatás jövő hétvgégén többek között a madridi város derbivel, a Bernabéuból!

A 30. forduló eredményei a záró mérkőzést leszámítva

DZuZ2suX4AAHmL4

 Tabella

Teljes képernyő rögzítése 2018. 04. 02. 232710

A góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2018. 04. 02. 214915