Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: az Atlético sima győzelemmel fél lábbal már elődöntős – videóval

Az Európa-liga negyeddöntőbeli párharcainak első felvonásait bonyolították le ma este. Madridban a hazai Atlético ellenfele a portugál fővárosi Sporting volt. A találkozót követően az amúgy is esélyes Matracosok kerültek közelebb az elődöntőbe jutáshoz, persze még a jövő heti visszavágón van esélye a lisszaboni klubnak arra, hogy fordítson.

IMG_20180405_230319Griezmann és társai simán győzték le Madridban a Sportingot (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

Az Európa-liga negyeddöntőinek odavágóját bonyolították le ma este szerte a kontinensen. A spanyol fővárosban az Atlético Madrid a portugál – szintén fővárosi – Sporting CP csapatát látta vendégül.

A párharc esélyese a hazai gárda volt, az első összecsapás pedig azonnal góllal indult! Az első minutumban Diego Costa labdáját rúgta be Koke, rögtön előnybe kerültek tehát a Matracosok (1-0)! Azért igyekezett egyenlíteni a Sporting, ám Dost fejese a 13. percben ha kevéssel is, de a madridi kapu mellett kötött ki. A portugál csapat viszont a 32. minutumban is egyenlíthetett volna, ám ekkor Gelson Martins próbálkozását védte Oblak. Viszont hiába jöttek lisszaboni helyzetek, nem hogy egyenlíteni nem tudtak a vendégek, még egy gólt kaptak a szünet előtt! A 40. percben az Atlético francia gólvágója, Griezmann volt eredményes (2-0)! Az első félidőt követően tehát magabiztos előnyt tudhatott magáénak a madridi klub.

Már a 49. percben növelte volna előnyét az Atlético, ám nem jött össze a második félidő elején az újabb korai gól, Diego Costa próbálkozását Rui Patricio nagy védése követte. A Sporting ezután pedig nem a gólokat, hanem a sárga lapokat gyűjtötte, két kulcsember is kihagyja ezáltal a visszavágót – Coentrão az 57. percben kapott sárgát, míg Dost, azaz a klub legjobb csatára pedig a 72. minutumban zsebelte be a maga figyelmeztetését. A 81. percben Juanfran is bevehette volna a vendégek kapuját, ám résen volt ismét Rui Patricio. A második játékrészben összességében nem volt mutatókban sok differencia a két együttes között, de így is elég volt főként az az Atlético sikeréhez, amit a madridi csapat játékosai a szünet előtt nyújtottak. Egy hét múlva jön a lisszaboni visszavágó, melyet tehát bizakodóan és kétgólos előnyről várhat Diego Simeone alakulata, amely jó eséllyel pályázik arra, hogy az elődöntőbe jusson.

UEFA EURÓPA-LIGA, NEGYEDDÖNTŐ, ODAVÁGÓ
Atlético Madrid – Sporting CP • 2-0 (2-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano, Madrid. Vezette: Sergey Karasev (orosz)
Gólszerzők: Koke (1.), Griezmann (40.), ill.
Sárga lapok: Niguez (25.), Savic (63.), ill. Coentrão (56.), Piccini (57.), Dost (72.)
Kiállítás:

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savic, Godin, Lucas – Correa (Gameiro, 53.), Niguez, Gabi, Koke – Griezmann (Vitolo, 90.), Diego Costa (Thomas, 87.). Vezetőedző: Diego Simeone

Sporting CP: Rui Patricio, Piccini, Coates, Mathieu, Coentrão (Ribeiro, 80.) – Carvalho (Acuna, 45), Battaglia – Gelson Martins, Fernandes (Montero, 87.), Ruiz – Dost. Vezetőedző: Jorge Jesus

Nagy Dávid