Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: gólzáporos mérkőzésen nyert a Lazio! – videóval

A Marco Rose vezette Red Bull Salzburg a Simone Inzaghi által irányított S.S. Lazio otthonába, azaz a Stadio Olimpico-ba látogatott az Európa-liga negyeddöntőjének első felvonásán… 

Teljes képernyő rögzítése 2018. 04. 05. 225347

1. félidő: A mérkőzés első komolyabb helyzetéből gyakorlatilag rögtön gól is született, amit a Lazio oldalára jegyezhettünk fel. A 8. percben Dusan Basta passzát követően a második hullámban érkező Senad Lulic vette be a Red Bull Salzburg kapuját, s szerezte meg a vezetést csapatának. A következő komolyabbnak mondható ziccerig több mint negyed órát kellett várni, ám Parolo csúnyán eltörte a labdát, így a lövése jócskán elszállt a kapu mellett. Nem sokkal később érdekes momentumnak lehettünk szemtanúi. Egy beadásnál Basta kissé odacsapott a mögötte tartózkodó Dabbur-nak, aki ezt követően a földre esett. A játékvezető nem ítélt elsőre semmit, engedte tovább a játékot, majd jó fél – egy perc múlva (minden bizonnyal az alapvonali asszisztens közreműködésének köszönhetően) mégis büntetőt ítélt. A tizenegyest a Salzburg szélsője, Berisha magabiztosan értékesítette. A 43. minutumban óriási lehetőség maradt ki a Lazio részéről, Lulic remek beadása után Milinkovic-Savic fejelt hatalmas ziccerben a kapu mellé. A maradék néhány percben már egyik csapat sem tudott újabb gólt szerezni, így az első játékrész 1-1-es döntetlennel zárult… 

2. félidő: A fordulás után gyorsan szerezte meg ismét a vezetést Simone Inzaghi csapata, a 49. minutumban Luis Alberto átadását követően Marco Parolo sarokkal juttatta a kapuba a játékszert. A 71. percben pedig újfent egyenlíteni tudott a Red Bull Salzburg, a Lazio védői nem voltak éppen a helyzetmagaslatán, amit a nemrég csereként beállt Minamino használt ki. Sokáig nem örülhettek a vendégek, mivel a 74. minutumban a szintén csereként beszállt Felipe Anderson góljával harmadszorra is megszerezte a vezetést a Lazio, majd két perccel később Ciro Immobile is beköszönt a hazaiak részéről…! A 84. minutumban Immobile közelebb járt a második góljának megszerzéséhez, azonban a Salzburg portása, Walke hatalmas bravúrral védte az olasz támadó közeli fejesét. A 86. percben a nemrég beállt Caicedo szerezhetett volna gólt, de a vendégek hálóőre nem kis bravúrral hárítani tudta az ő fejesét is. A Salzburg okozott kellemetlen pillanatokat a hazaiak számára, ám az utolsó 15-20 percben jócskán osztrák ellenfele fölé kerekedett a Lazio, így Inzaghi csapata kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót…! 

S.S Lazio – Red Bull Salzburg 4-2 (1-1)
Helyszín:
Stadio Olimpiaco, Róma; Vezette: Ovidiu Hategan.
Gólszerzők:
Lulic(8.), Parolo(49.), Anderson(74.), Immobile(76.) ill. Berisha(30., büntető), Minamino(71.) 
Sárga lapok:
Basta(28.), Lulic(30.), Parolo(45+3.) ill. Samassekou(83.)
Kiállítás: – ill. –

S.S. Lazio: Strakosha – Ramos Marchi, De Vrij, Radu – Basta(Patric 65.), Parolo, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic, Lulic – Luis Alberto(Anderson 65.), Immobile(Caicedo 85.). Vezetőedző: Simone Inzaghi. 

Red Bull Salzburg: Walke – Lainer, Andre Ramalho, Caleta-Car, Ulmer – Haidara(Wolf 82.), Samassekou, Schlager, Berisha – Gulbrandsen(Minamino 70.), Dabbur. Vezetőedző: Marco Rose. 

https://www.youtube.com/watch?v=i9b-m8Obfzc