Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Gulácsi bravúrjai után a Lipcse előnnyel utazhat Mairseille-be! – videóval

A Bajnokok Ligája negyeddöntői után a másik legrangosabb európai kupasorozatban nevezetesen az Európa-ligában is a negyeddöntők odavágóira került sor. A legjobb nyolc között magyar érdekeltség is volt, hiszen Gulácsi Péter csapata a RB Lipcse hazai pályán fogadta a remek formában lévő Olimpique Mairseille együttesét.

FBL-EUR-C3-LEIPZIG-MARSEILLE

A lipcsei Red Bull Arénában remek hangulat fogadta a csapatokat. Mindkét gárda nagy lendülettel kezdte a találkozót, igaz nem estek rögtön egymásnak a csapatok miután nagy volt már a tét ugyanis a legjobb négy közé jutás volt a tét. A találkozó első nagy lehetőségét a franciák dolgozták ki a 8. percben Mitroglu helyzetét óriási bravúrral hárította Gulácsi Péter. Az első negyedóra végén a Mairseille előtt újabb ígéretes lehetőség adódott, miután a tizenhatos sarkáról végezhettek el ígéretes szabadrúgást a franciák, Payet azonban a sorfalat találta telibe. A folytatásban a hazai együttes egyre bátrabb lett és egyre nagyobb nyomás alá helyezte a Mairseille kapuját, de a védelem remekül állta a lipcsei rohamokat, a 23. percben Keita lövését is blokkolni tudta a francia védelem, majd Pele hibája után is megúszták a franciak kapott gól nélkül. A 26. percben Forsberg kézzel blokkol egy francia lövést a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt, hiába reklamáltak erőteljesen az OM játékosai. Az első félóra végén Forsberg lőtt közepes távolságról a kapu fölé, majd két perccel később Bruma lőtt jócskán mellé elvétette a jobb alsót. Három perccel az első játékrész vége előtt Mitroglu fejpárbajt nyert Upamecano ellen majd a lecsorgó labdávól Sarr ollózó mozdulattal a felső lécre vágta a labdát. A félidő legvégén Gulácsinak kétszer is nagyot kellett hárítania, előbb Sarr bombáját majd Ocampos lövését hárította a magyar válogatott hálóőre. Az ellentámadsból a hazaiak meg is szerezték a vezetést miután a felező vonaltól Forsberg indította Timo Wernert aki Pele lábai között talált a franciák kapujába.

Fordulást követően egyik szakvezető sem változtatott csapata összeállításán. A második játékrész első komoly lehetősége az 57. percben a vendégek előtt adódott, Zambo Anguissa sarkazása után Ocampos centikkel durrantott a bal sarok mellé. Egy perccel később ismét a francia együttes veszélyeztetett, Ocampos passzát követően Payet lőtt a léc fölé jó 16 méterről. A második félidőben nagyon visszaesett az iram, kevés gólszerzési lehetőséggel. A hajrában nem is változott az eredmény, ami azt jelenti, hogy Gulácsiék egygólos előnnyel utazhatnak Franciaországba az egy hét múlva esedékes visszavágóra.

Red Bull Leipzig – Olympique Mairseille 1-0 (1-0)
Helyszín: Red Bull Arena, Lipcse, Vezette: Mallenco (spanyol)
Gólszerzők: Werner (45+1.)
Sárga lapok: Laimer (15.) ill. Kamara (20.), Sarr (68.)
Kiállítás: 

Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Konate, Laimer (Bernardo 74.) – Bruma, Keita, Demme, Forsberg (Sabitzer 83.) – Werner, Augustin (Kampl 70.). Vezetőedző: Hassenhütl

Mairseille: Pele – Sakai, Kamara, Luiz Gustavo, Amavi – Sarr, Sanson, Zambo Anguissa, Ocampos – Mitroglu (Germain 80.), Payet (Lopez 86.). Vezetőedző: Garcia

https://www.youtube.com/watch?v=pxC88l0AHis