Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Nem történt római csoda Moszkvában – videóval

Ma este a folyatódtak az Európa liga küzdelmei, immáron a negyeddöntők visszavágóival. Az Arsenal együttese múlt héten, hazai pályán 4:1-re kiütötte a CSZKA Moszkva gárdáját, s már-már azon gondolkozhattak Arsene Wenger-ek, hogy vajon kit kapnak az elődöntőben. Azonban a héten történt események a Bajnokok Ligájában kissé nyugtalaníthatták a londoni csapatot.

Mint ismert, kedd este a BL-ben az AS Roma 4:1-es hátrányból, otthonában kiharcolta a továbbjutást a BL-ben a Barcelona ellen, mely csapatot 3:0-ra intézett el hazai környezetben. Szerdán pedig a Juventus is megmutatta, hogy a 3:0-s hátrány nem hátrány, hiszen idegenben behozták a lemaradásukat a Real Madrid ellen, de a 93. percben megítélt büntető megpecsételte Buffon-ék sorsát. Ezen történések okán az Arsenal egyáltalán nem érezhette azt, hogy megvan a továbbjutása, még akkor sem, ha egy nem túl acélos támadógépezettel rendelkező CSZKA Moszkva ellen léptek pályára.

A két együttes kezdőjében óriási meglepetéseket nem találhattunk. Az oroszok egy masszív és rutinos csapattal vonultak ki a kezdő sípszóhoz. Az Arsenal-nak néhány játékosát nélkülöznie kellett, de Wenger ennek ellenére is erős kezdőt tudott a pályára küldeni.

chalov

A 20 esztendős Chalov első európai kupagólját szerezte. (kép: Reuters)

Az első félidőben a múlthetihez hasonló tűzijátékot nem láthattunk egyik csapat részéről sem. A mérkőzés csendesen és nyugodtan kezdődött. A moszkvai játékosok valamivel többet tartózkodtak az ellenfél térfelén, de Petr Cech kapust nem késztették komoly munkára. Ahogyan a másik oldalon Akinfeev-nek sem volt sok dolga, hiszen az Ágyúsok az első 45 percben nem nagyon tüzeltek. A londoni csapatnak mindössze kettő kapura lövése volt, s ennek a vérszegény támadójátéknak meg is lett az eredménye. A 39. percben ugyanis a hazaiak vezetést szereztek Chalov révén. Nababkin fejelt kapura egy beadás után, amit Cech óriási bravúrral védett, de a kipattanóra érkező Chalov-ot már nem tudták megakadályozni a gólszerzésben. Ezzel 1:0-ra nyerték a félidőt a vendéglátók, amelynek köszönhetően a másodikban már “csak” két gólt kellett ledolgozniuk.

welbeck

Welbeck lőtte tovább a gyengén játszó Arsenal-t. (kép: Reuters)

A már “csak” két gólos hátrányból rögtön egyet le is dolgozott a CSZKA a második játékrész elején. Az 50. percben Golovin távolról próbálkozott, amit Cech oldalra ütött. Természetesen a kipattanóra volt moszkvai érkező, Nababkin személyében, aki 2:0-ra alakította az eredményt. A második bekapott találat után néhány percig kissé zavarodott volt az Arsenal, majd az 57. percben már a moszkvai kapu előtt vitézkedtek, de Elneny gólját les miatt érvénytelenítette jogosan a bíró. A többi londoni támadásban pedig nem volt elég éles, így az Ágyúsok nem tudtak szépíteni. Egészen a 75. percig, mikor is egy szép vendégtámadás után Welbeck volt eredményes. Az angol támadó ezzel pedig meg is bélyegezte az oroszok sorsát, a hazaiak számára ugyanis két gól kellett volna, de az is csak a hosszabbításhoz lett volna elég. A hajrában a CSZKA játékosai már igen kedvük szegetten játszottak és talán el is fáradtak a végére, aminek eredményeképp a 92. percben Ramsey kiegyenlítette a találkozót, így ezen a mérkőzésen nem láthattunk a kedd esti rómaihoz hasonló csodát.

CSZKA Moszkva – Arsenal 2-2 (1-0)
Helyszín: Arena CSKA (Moszkva, Oroszország); Vezette: F. Zwayer
Gólszerzők: Chalov (39.), Nababkin (50.) ill. Welbeck (75.), Ramsey (92.)
Sárga: Golovin (86.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

CSZKA Moszkva: Akinfeev – V. Berezutski, A. Berezutski, Ignashevich – Nababkin, Golovin (Milanov 79.), Bistrovic (Natcho 71.), Dzagoev (Vitinho 38.), Kuchaev – Chalov, Musa Vezetőedző: Goncharenko

Arsenal: Cech – Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal – Ramsey,  Elneny – Wilshere (Chambers 69.), Welbeck, Ozil – Lacazette (Iwobi 77.) Vezetőedző: A. Wenger