Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szabadúszó lett a Ferencváros korábbi brazilja

A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ekstraklasa) szereplő Legia Gdansk együttese hivatalos oldalán tette közzé a hírt, hogy brazil játékosával, Gerson-al szerződést bontottak.

gerson

Gerson számára egyelőre véget ért a lengyelországi karrier. (kép: lechia.pl)

A 26 esztendős brazil védő nekünk, magyaroknak is ismerős lehet, hiszen 2013. augusztusában a Ferencvároshoz igazolt, ahonnan 2014. januárjában igen viharos körülmények között távozott. A Fraditól visszatért az osztrák Kapfenberg együtteséhez, majd megjárta a román első osztályt is, végül 2015. február 6-án írt alá a Legia Gdansk-hoz.

A lengyel csapatban 37 mérkőzésen lépett pályára, igaz közben a Gornik Leczna és a japán Gangwon FC színeit is magára húzta, mint kölcsönjátékos. A felek tegnap jelentették be hivatalosan, hogy közös megállapodással szerződést bontottak, így Gerson jelenleg klub nélkül áll a labdarúgás világában.

Az okot ugyan nem közölték, de a brazil játékos hozzáállásával már korábban is gondok akadtak. A Ferencvárostól például 2014-ben azért kellett távoznia, mert nem jelent meg a klub évadnyitó mérkőzésén, aminek az okát nem tudta megmagyarázni.