Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Salah visszatér Rómába, Sergio Ramost nem tiltják el – jönnek az elődöntők

Péntek kora délután megtartották a Bajnokok Ligája elődöntőinek sorsolását, ami után már tudjuk: az AS Roma a Liverpoollal, a Real Madrid pedig a Bayern Münchennek csap majd össze a fináléba jutásért.

mohamed-salah-liverpool_x13l3ib9a11fzmmo34d49wze

Álomsorsolás! Mondhatnák most Liverpoolban, de nem teszik. Pedig az AS Románál könnyebb ellenfelet igazából tényleg nem kaphattak volna. Az angolok nagyon józanul állnak hozzá ehhez a párosításhoz, kiemelve, hogy miket produkált a sorozat korábbi szakaszában az olasz csapat. Az AS Roma ugyanis idén találkozott már többek között a Chelsea-vel, az Atletico Madriddal és a Barcelonával is, hazai pályán pedig 6 lőtt és 0 kapott gól volt a mérlegük a felsorolt csapatokkal szemben. Épp ebből kifolyólag masszív, stabil védekezésre lehet tőlük számítani, főleg az Anfielden – jó eséllyel leparkolhatják majd a buszt a kapu elé és majd támadnak, ha eljön az ideje.

Ez a két együttes egyébként 5 alkalommal találkozott már egymással tétmérkőzésen és a korábbi eredmények egyértelműen a vörösöknek kedveznek: az AS Roma csak egyszer tudott nyerni, de akkor sem jutottak tovább. További érv még a Liverpool mellett, hogy idén a BL-ben ők szerezték eddig a legtöbb gólt, szám szerint 33-at. A négy elődöntős közül viszont a rómaiak termelték a legkevesebbet, 15-öt. És ha már a gólok: először térhet vissza korábbi állomáshelyére Mo Salah. A nyáron 34 millió fontért hozták el őt Rómából Kloppék, azóta pedig 29 meccsen 39 gól a mérlege. Az AS Roma a hivatalos Twitter-csatornáján reagált erre: leszögezték, hogy habár most 180 percig ellenfelek lesznek, valójában örök barátként tekintenek az egyiptomi csatárra, szeretettel várják majd.

Kép: Lagos.com

Kép: Lagos.com

A másik párosítást nem kell nagyon magyarázni, igazi sláger lesz. A leggyakoribb párharc ez a BL-ben, tavaly is összefutottak, akkor a Real Madrid nyerte a negyeddöntőt és meg sem állt a végső győzelemig. Heynckes szerint ez az európai futball egyik top összecsapása. A címvédő egy topcsapattal találkozik, melynek minőségi játékosai vannak. A bajorok számára azonban rossz hír, hogy a legutóbbi 5 meccsüket mind a Real nyerte.

A madridiaknak ráadásul van még egy okuk a boldogságra: sajtóhírek szerint nem büntetik meg Sergio Ramost, aki eltiltása ellenére a játékoskijáróban, a folyosón nézte a Juve elleni visszavágó egy részét. Az első hírek szerint el akarták meszelni ezért és ki kellett volna hagynia mind a két elődöntőt, ám eddig nem hivatalos információk szerint mégsem lép közbe az UEFA, így játszhat majd a Bayern ellen a csapatkapitány. Ezt azóta a Real részéről Emilio Butragueño is megerősítette.

Habár nem kapcsolódik szorosan ide, de azért említsük meg: idő közben kiderült, hogy Niko Kovac irányítja majd a Bayern Münchent a nyártól, a horvát tréner 3 éves szerződést kapott.

https://www.youtube.com/watch?v=j5AukRzbZM0

Végül pedig vessünk egy pillantást az esélyekre. Simon Gleave, egy angol analitikus kiszámolta, hogy a csapatok milyen valószínűséggel juthatnak tovább, most hogy már ismerjük a párosításokat: Liverpool 60% (a sorsolás előtt 34% volt), Real Madrid 50% (71%-ról), a Bayern München 50% (69%-ról), AS Roma 40% (25%-ról). Ugyanezek a számok a végső győzelemhez igazítva így néznek ki: Real Madrid 35% (45,5%), Bayern München 34,5%(40%-ról), Liverpool 20% (11%-ról), AS Roma 10,5% (6,5%-ről). A fogadóirodák szintén a spanyolokat tartják a favoritnak, a Liverpool esélyei viszont jelentősen javultak a kedvező sorsolás következtében. A négy közül egyértelműen az AS Romát érzik a legesélytelenebbnek a bukik.

Az odavágókat április 24-25-én rendezik majd Liverpoolban, illetve Münchenben.