Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Crvena Zvezda nyerte a belgrádi derbit – videóval

A szerb bajnokságban ma délután vette kezdetét a rájátszás, melynek első körében nagy rangadóra került sor a fővárosban. A Crvena Zvezda vendége a Partizan Belgrád csapata volt, a hazaiak pedig simán nyertek riválisuk ellen.

FK+Crvena+Zvezda+v+FK+Partizan+Serbian+Super+0I0hBlCmvRTlA Partizan sem tudta megállítani a városi rivális Crvena Zvezda csapatát, sőt utóbbi törte meg az ősellenség győzelmi sorozatát (forrás: zimbio.com)

Az élvonalbeli szerb labdarúgó-bajnokság rájátszásában ma nagy rangadót rendeztek, ugyanis az első és második helyen álló klubok csaptak össze, melyek egyébként is nagy rivalizálásban állnak egymással. A Crvena Zvezda ellenfele a vendégségbe érkező szintén belgrádi Partizan volt.

Az élen a 31. fordulót (a rájátszás első körét) megelőzően a Crvena Zvezda állt 39 ponttal, míg riválisa mögötte 33 egységgel volt a második. A találkozón nem kellett túl sokat várni arra, hogy megszülessen az első, majd a második gól is! A hazaiak nagy mezőnyfölényben játszottak már kezdettől fogva, és második kapura irányuló próbálkozásuk be is akadt a 18. percben Radonjic révén (1-0)! Mindössze pár perc telt el ezután, és máris kettővel ment a Crvena Zvezda! A 21. minutumban Pesic is bevette a Partizan kapuját, igencsak jó volt tehát a hazaiak helyzetkihasználasa (2-0)! A Partizan közel félóra játék után sem jutott el még csak kaput nem találó lövésig sem. Ez az első félidő végéig nem is változott, míg a hazaiak egyre jobban nyomtak, de ők se tudták már betalálni a szünetig.

A második félidőben már nem volt olyan nagy az iram, a 75. percig sem volt a szünet után egyetlen lövés sem. Összességében ezek után a Partizan volt a jobb, egyenlíthetett is volna a vendég együttes, míg a hazai gárda lövésig sem jutott. Végül a vendégek csak szépítésig jutottak, méghozzá a rangadó legeslegvégén. A hosszúra nyúló hosszabbítás 8. percében Ozegovic szépített (2-1)! Ezután a túloldalon Donald megkapta három perc leforgása alatt a második sárga lapját, és a 99. minutumban a kiállítás sorsára jutott, ahogyan Soumah is pirosat kapott, ő viszont azonnal, de ezek az események lényegében már nem befolyásoltak semmit. Végül tehát így is nyert a Crvena Zvezda, amely méginkább közel került ahhoz, hogy bajnok legyen, és a BL-ért játsszon selejtezőt. A Partizan veresége miatt megszakadt a klub 7 meccses nyerő szeriaja!

Szerb bajnokság
Crvena Zvezda – Partizan Belgrád • (2-1)
Helyszín: Rajko Mitic Stadion – 35.131 néző
Gólszerzők: Radonjic (18.), Pesic (21.), ill. Ozegovic (90+8.)
Kiállítás: Donald (90+9.), ill. Soumah (90+9.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


Az aktuális fordulóban

A rájátszás első fordulója kezdődött meg ma a szerb bajnokságban, melynek éllovasa, a Crvena Zvezda a rangadón aratott sikerével növelte előnyét. Összesen 8 csapat szerepel a rájátszásban, melynek első 3 helyezettje képviseltetheti magát az európai kupák selejtezőiben – az első a BL-be jutásért, míg a második és harmadik pozíciót elfoglaló klubok az Európa-liga kvalifikációjában vehetnek majd részt. Izgalmassá az teszi a szerb bajnoki rájátszást, hogy lényegében még a 8. helyezett Vojvodina számára is elérhető közelségben van reálisan az El-selejtezős helyek egyikének megszerzése.

A hétvége eddigi eredményei
Cukaricki – Radnicki Nis • 2-3 (1-0)

A bajnokság jelenlegi állása a szerb rájátszásban

IMG_20180414_205440

Nagy David