Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Spurs elleni sikerrel nagyon közel a bajnoki címhez a City! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) 34. fordulójának rangadójával zárult a szombati program. A listavezető Pep Guardiola által dirigált Manchester City az autóbbi hetekben remek formát mutató Tottenham ideiglenes otthonában vendégeskedett. 

2018-04-14T190929Z_635568168_RC147942D970_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-TOT-MCI

Parádés hangulatban vette kezdetét a Wemley-ben a 34. forduló rangadója a Tottenham és a listavezető Manchester City összecsapása. Pep Guardiola együttese zsinórban három elszenvedett vereséggel várhatta a Spurs elleni rangadót. A manchesteriek hétközben a Liverpool ellen estek ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Érdekesség, hogy City legutóbbi három tétmérkőzésén 8 gólt kapott, ami az idei szezont tekintve meglepő adat. A City elképesztő lendülettel kezdte a találkozót, már a 4. percben Sané nyithatta volna meg a gólcsapot azonban nem a legjobban eltalált lövése ígyis a bal kapufán csattant. Öt perc sem telt újabb komoly lehetőség adódott a Citizens előtt, ezúttal David Silva passzolt Kevin De Bruyne elé a belga pedig nem habozott sokat és egy távoli lövés eresztett meg Lloris kapujára, ami azonban nem találta el a hazaiak kapuját. A találkozó 20. percében Gündogan löketét blokkolták a Spurs védői. A 22. percben már nem volt ellenszere a hazai védelemnek a City támadóinak semlegesítésére miután Vincent Kompany zseniális hosszú passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Gabriel Jesust aki meg is szerezte a vendégek vezető találatát. Két perccel később a játékvezető óriásit hibázott, ugyanis Hugo Lloris megmozdulását lefújta és büntetőt ítélt a vendégek javára, a francia hálóőr szabálytalansága jó láthatóan a tizenhatoson kívült történ még. A megítélt büntetőt Ilkay Gündogan váltotta gólra, kettőre növelve a manchesteriek előnyét. Félórányi játékot követően a 33. percben David Silva egy kellemetlen távoli lökettel kínálta meg Llorist aki ezúttal bravúros mozdulattal bokszolta ki a játékszert a jobb alsóból. Az első játékrész hajrájában Harry Kane először villant meg a találkozó folyamán, ami ezúttal is döntő tényezőnek bizonyult ugyanis a Spurs gólvágójának megmozdulása után szépített a hazai együttes, miután Eriksen pofozta Ederson hálójába a játékszert.

946262514

A második játékrészt a Spurs kezdte aktívabban, ennek ellenére komoly lehetőséget nem sikerült kialakítnaiuk Ederson kapuja előtt. A második félidő első komolyabb lehetőségét a vendégek alakították ki Gabriel Jesus révén, akinek lövése elkerülte a kapu jobb oldalát. A mérkőzés utolsó húsz percében a vendégek percei következtek, elsőként Rahem Sterling forgatta meg a hazai védőket a 72. percben még Llrois mellett is eltolta labdát az üresen tátongó kapuba mégsem tudta belőni az angol válogatott villámgyors szélsője és a kapu jobb oldala mellé bombázott. Egy perccel később ismét a Spurs kapuja előtt forrósodott a helyzet, ezúttal Gabriel Jesus lövését védte nagy bravúrral Lloris, de a kipattanónál már ő sem tudta megmenteni együttesét a góltól és Sterling sokadik helyzetét már gólra váltotta. A véghajrában a Spurs csökkenthette volan hátrányát, de mind Eriksen mind Lucas Moura sem tudta Ederson hálójában jutattni a játékszert. Győzelmével a City egyre közelebb a bajnoki címhez, míg a Spurs maradt a tabella negyedik helyén a Liverpool mögött.

Tottenham – Manchester City 1-3 (1-2)
Helyszín: Wembley, London Vezette: Moss
Gólszerzők: Eriksen (42.) ill. Gabriel Jesus (22.), Gündogan (25., büntetőből)
Sárga lapok: Lloris (24.), Davies (27.), Dembele (70.) ill. De Bruyne (41.), Gabriel Jesus (45+1.), Kompany (66.), Delph (77.)
Kiállítás:

Tottenham: Lloris – Davies, Sanchez, Vertonghen, Trippier – Dembele (Lucas 75.), Dier – Lamela (Son 64.), Alli (Sissoko 84.), Eriksen – Kane. Vezetőedző: Pochettino

ManCity: Ederson – Walker, Kompany, Laporte, Delph – De Bruyne (Touré 89.), Gündogan, Silva – Sterling, Gabriel Jesus (B.Silva 76.), Sané (Otamendi 64.). Vezetőedző: Guardiola

https://www.youtube.com/watch?v=V3-CmUeBIgU

Képek forrása: premierleague.com

O.G.