Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Atlético hazai pályán ütötte ki ellenfelét – videóval

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 32. fordulójában ma délután az Atlético Madrid a Levante csapatát fogadta. A mérkőzés esélyese a hazai gárda volt, amely simán hozta is a papírformát.

StQfGoUnHL_AGL_8740Griezmann is góllal vette ki a részét az Atleti győzelméből (forrás: atleticomadrid.com)

Az Atlético Madrid hétközben kikapott az Európa-ligában a Sporting elleni párharc visszavágóján, de így is bejutott a spanyol fővárosi gárda a sorozat elődöntőjébe, ahol majd az Arsenal ellen meccsel oda-vissza. Ma délután az Atleti ellenfele a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a vendégségbe érkező Levante csapata volt. A bajnoki esélyese természetesen a Diego Simeone által irányított gárda volt.

Az első játékrészben mezőnyben jobb volt a hazai csapat, amely két kaput tálaló lövésből az egyik be is akadt a 33. percben! Ekkor Vitolo labdáját jutatta a vendégek kapujába Correa (1-0)! A félidő végéhez közeledve igyekezett egalizálni a Levante, amely a 40. minutumban Jason révén talált volna be, de jól működött a hazai blokk! Lényegében viszont ezzel és ennyivel zárult is a meccs első fele.

Sokat nem kellett a fordulás után várni arra, hogy  újabb találat essen. A 48. minutumban a madridiak francia gólvágója, Griezmann nagy, be kapásból megeresztett lökete landolt a léc alatt, így pedig már kettővel mentek a hazaiak (2-0)!

8NHn5KcviE_AGL_9182A Griezmannt váltó Torres pedig beállította a végeredményt (forrás: atleticomadrid.com)

A 77. percben jött az újabb hazai gól, melyet a klub másik, szintén szimbolikus figurája – aki épp Griezmannt váltotta – szerzett, vagyis Fernando Torres, akinek a gólpasszt pedig az első találatot szerző Correa adta! A spanyol támadó góljával már három volt közte, a Levante sorsa pedig ma még ezelőtt megpecsételődött (3-0)! Ezután már több gól nem esett a találkozón, melyet nagyon magabiztosan nyert meg, és hozta ezzel a papírformát az Atlético Madrid.

La Liga, 32. forduló
Atlético Madrid – Levante • 3-0 (1-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano, Madrid – 58.043 néző. Vezette: Jesus Gil Manzano
Gólszerzők: Correa (33.), Griezmann (48.), Torres (77.), ill.
Sárga lapok: Lucas (29.), Griezmann (41.), ill. Lopez (34.)
Kiállítás:

Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, Savic, Godin, Lucas – Correa, Niguez, Koke (Gabi, 62.), Vitolo (Juanfran, 78.) – Gameiro, Griezmann (Torres, 58.). Vezetőedző: Diego Simeone

Levante: Oier – Lopez, Cabaco, Rober, Abeid (Chema, 78.) – Jason (Bardhi, 46.), Lema, Campana, Morales – Roger, Sadiku (Ivi, 46.). Vezetőedző: Paco Lopez


A játéknap első meccsén az Eibar az Alavés csapatát látta vendégül.

Az Alavés az első helyzetét gólra váltotta az 5. percben! Ekkor Sobrino visszagurított labdáját Guidetti lőtte be szépen a tizenhatos előteréből a jobb alsóba (0-1)! Ezután óriási volt végig a meccsen a hazai mezőnyfölény, és elképesztően sok lövésig jutott az Eibar. Az egyetlen probléma csak az volt ennek ellenére a hazaiak számára, hogy hiába volt náluk 67%-ban a labda, és hiába jutottak 21(!) lövésig, abból csak 4 ment kapura, gól pedig egyikből sem született! Így lényegében a vendégek 2 lövéséből az egyetlen kaput tálaló döntött, ugyanis a lefújásig is maradt a 0-1-es eredmény!

Eibar – Alavés • 0-1 (0-1)
Gólszerzők: -, ill. Guidetti (5.)

Nagy Dávid