Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Isco varázsolt volt csapata ellen, nyert a Real Madrid – videóval!

A La Liga 32. fordulójában a sereghajtóhoz látogatott a Real Madrid, amely sok alapemberét nélkülözve állt ki és hozta le a meccset.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

A hét közben a Juventus elleni párharcból nagy nehezen, de tovább tudott lépni a Real Madrid, ezek után pedig Zinedine Zidane érezte, kimenőt kell adnia néhány húzóemberének. Így eshetett meg az, hogy kezdett Theo Hernandez, Vallejo, Kovacic, Asensio és Lucas is, pedig csak Nacho hiányzott a csapatból sérülés miatt. Cristiano Ronaldo, Varane, Modric és Bale a teljes utazókeretből kimaradt, míg Marcelo és Kroos csak a kispadon ült. Persze nem is lett volna indokolt az ennél nagyobb készülődés, hiszen az ellenfél a Malaga volt: az utolsó helyezett csapat, amely 23 vereséggel rendelkezik és a legkevesebb gólt szerzi az egész mezőnyben. Nem tűnt lehetetlen feladatnak a legyőzésük még tartalékosan sem.

A tempó a kezdés után fokozatosan növekedett, ahogy teltek a percek, úgy vált egyre erősebbé és magabiztosabbá a Real játéka. Habár Jimenez kapuját eleinte nem nagyon tudták veszélyeztetni, kedvük szerint adogatták a labdát a hazai tizenhatos körül – a betömörülő Malaga a bunkerfocit választotta, így próbálták meg átvészelni a fővárosiak rohamait. A fokozatosan növekvő nyomás egyre több hibát szült a kékek védekezésében, ami a madridi helyzetek számában is megmutatkozott. A 29. percben aztán még ha nem is egy kidolgozott helyzetből, de meglett az első gól a mérkőzésen, amit egy nagy visszatérő szerzett. Isco szabadrúgásból talált be volt csapata kapujába, ami kapcsán köszönetet mondhat a szétugró sorfalnak is.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

A meccs íve ezen a ponton érte el a csúcsot – innentől már csak lefelé ment a színvonal. A Real támadgatott tovább, de már nem erőltették annyira, mint korábban, a Malaga pedig sokáig semmilyen szinten nem tudott rájuk nyomást gyakorolni. Az első félidő utolsó öt percében aztán hirtelen magára talált a hazai gárda és volt pár helyzetük, ám a gól nem jött össze. A Real a második játékrészben is folytatta ezt a kényelmes, de mégis sikeres játékot. Egyetlen félnivalójuk az volt, hogy csak egy gól volt a különbség, amit gyakorlatilag akármikor le lehet dolgozni. Épp ezért kellett a biztosíték, amit a 63. percben végül sikerült is megszerezniük. Casemiro volt a kulcs, aki labdát szerzett, majd a fehér mezesek négy passzal villámgyorsan lekontrázták a Malagát, az akciót pedig épp Casemiro fejezte be góllal. Isco pazar gólpasszt adott, messze ez volt a meccs legszebb jelenete.

A folytatásban még nagyobb szerepet kapott a spórolás. Beállt például Ceballos és Borja Mayoral is a vendégeknél, akik így kivételesen bajnoki percekhez jutottak. Az iram azonban jelentősen esett a végére, ahogy már igazából minden lényeges kérdés eldőlt. A Real Madrid magabiztosan vezetett és végül nyert is – habár az utolsó pillanatban sikerült bekapniuk egy elkerülhető gólt. Vallejo váratlan, ám de annál látványosabb hibája után Rolan szépített, de ettől még a lényeg nem változott. A Malaga vereséget szenvedett és minden bizonnyal kiesik az első osztályból. A Real a 3. helyen áll és 4 pontra követik a rivális Atleticót.

https://www.youtube.com/watch?v=Gft7WW968dc

Malaga – Real Madrid  1-2 (0-1)
Helyszín: La Rosaleda (Malaga). Vezette: Bengoetxea
Gólszerzők: Isco (29.), Casemiro (63.), Rolan (93.)
Sárga lapok: Ricca, Iturra, Ivan Rodriguez, Rosales ill. –
Kiállítás: –

Malaga: Roberto Jimenez – Ricca, Miquel (Ivan Rodriguez), Miguel Torres, Rosales – Iturra, Lacen (Alberto Bueno) – Chory Castro, Adrian, Rolan – Ideye (Lestienne). Vezetőedző: Gonzalez.

Real Madrid: Keylor Navas – Theo Hernandez, Sergio Ramos, Vallejo, Carvajal – Isco (Mayoral), Casemiro, Kovacic – Asensio (Ceballos), Benzema, Lucas Vazquez. Vezetőedző: Zidane.