Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pontosztozkodás a Leipzig brémai vendégjátékán – videóval

A német Bundesliga 30. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a mostanság igencsak jó formában lévő Werder Bremen otthonába látogatott a Gulácsi Péter is a soraiban tudó RB Leipzig együttese, amely a héten esett ki az Európa ligából. 

A két csapat összeállításban nagy meglepetéseket nem találhattunk. Talán a vendégek részéről érdemes megjegyezni, hogy Naby Keita csupán a kispadon kezdett, de ismerve Ralph Hasenhüttl mester munkáját, ezen egyáltalán nem lepődünk meg, hiszen az osztrák edző szinte mindig forgatja a csapatát.

moisander

Moisander öröme. (kép: kicker.de)

Az első félidőben a leginkább érdekes az volt, hogy a Leipzig-nek nagyon momentuma sem volt. A csapat mentségére legyen mondva, hogy Gulácsiék tizenegy napon belül a negyedik komoly téttel bíró mérkőzésüket játszották. Ennek fényében talán nem okozott óriási meglepetést a részükről mutatott első 45 perc. Ugyanakkor ez nem mondható el a Werder Bremen-ről, amely ha nem is sziporkázott, de lényegesen jobban játszott ellenfelénél. Ennek a 28. percben meg is lett az eredménye. Kruse hatalmas ballábas lövését Gulácsi még a felső lécre tudta tolni, viszont nagyon kivetődött a kapujából. Ennek okán a kipattanót szinte csak begurító Moisander labdájára már nem ért vissza. A félidő további perceiben már újabb találatot nem jegyezhettünk fel, így 1:0-s Werder vezetéssel ért véget a félidő.

lookman

Lookman kiváló cserének bizonyult. (kép: kicker.de)

A második félidőre a vendégek cseréltek. Kaiser helyére jött be a fiatal, angol Lookman, aki meg is hálálta a bizalmat, hiszen az 50. percben kiegyenlítette a találkozót Ilsanker középre tett passza után. Az egalizálás után a Leipzig nyomást gyakorolt a Werder együttesére, viszont a találkozót nem tudta megfordítani még ziccerből sem a hajrában. A 85. percben ugyanis Werner eldönthette volna a találkozót, de Pavlenka kapus egy az egyben nagyot védett. A 87. minutumban még Gulácsinak is kellett egy nagyot védenie Belfodil próbálkozása után, így végül maradt az 1:1 és a pontosztozkodás.

Összefoglalva a mérkőzés kimenetele igazságos, hiszen a Werder az első félidőben játszott jobban, míg a Leipzig a másodikban. A brémai csapat már tíz pontra van az osztályozót jelentő 16. helytől, így ugyan matematikailag még kieshetnek, de erre nagyon kicsi az esély. Lipcsében viszont egyáltalán nem örülnek a döntetlennek, hiszen a csapat így négy pontra van Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik helytől.

Werder Bremen – RB Leipzig 1-1 (1-0)
Helyszín: Weserstadion (Bréma, Németország); Vezette: C. Dingert
Gólszerzők: Moisander (28.) ill. Lookman (50.)

Werder Bremen: Pavlenka – Selassie, Veljkovic, Moisander, Friedl – Eggestein (Kainz 90.), Bargfrede, Delaney – Rashica (Belfodil 62.), Kruse, Junuzovic (Gondorf 79.); Vezetőedző: F. Kohfeldt

RB Leipzig: Gulácsi – Kaiser (Lookman 46.), Konaté, Orban, Bernardo – Demme, Ilsanker – Kampl (Keita 76.), Forsberg – Poulsen, Werner; Vezetőedző: R. Haenhüttl

Videó hamarosan!