Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG bajnoki címe számokban!

Mint ismert a Monaco kiütésével eldőlt, hogy a Paris Saint-Germain története hetedszert ért révbe a francia bajnokságban. A nemzetközi sportsajtót böngészve összegyűjtöttük a legérdekesebb számokat a párizsiak bajnoki címét illetően.

(Kép: PSG Twitter)

• A Ligue 1 hetedszeri megnyerésével a PSG az ökörranglista 4 helyére lépett előre. A párizsiak jelenleg holtversenyben állnak 7 bajnoki címmel a Lyonnal. Eggyel előzi meg őket a Monaco és a Nantes, kettővel az ősi rivális Marseille, és hárommal a Saint-Etienne. A jelenlegi erőviszonyokat elnézve ez a tabella is hamarosan változni fog… 

• Az idei bajnoki cím sorsa 33 forduló után dőlt el. Ennél kevesebb meccs – egészen pontosan 31 – a Ligue 1 megnyeréséhez persze hogy a PSG-nek kellett, még a 2015/16-os szezonban. Ez tehát a második “leggyorsabban bebiztosított bajnoki cím” a Ligue 1 történetében.

87 megszerzett pont eddig. Ennyit még sosem szerzett a PSG a bajnokság ezen szakaszában!

103 bajoki gól! A korábbi legjobb mutatójuk, 33 meccs után “csak” 83 volt, még a 2015/16-os csapattól…

A vélhetően az idény végén távozó Unai Emery lett az első spanyol edző, aki bajnokságot nyert Franciaországban!

6/6, azaz Emery-vel a PSG az eddigi összes sorozatát (bajnokságok és kupák) megnyerte Franciaországban. A 7/7-es mutató a Francia-kupa megnyerésével teljesülhet.

8-0… 2018. január 17-én a PSG ennyire verte a Dijont, ezzel a liga történetének legnagyobb arányú győzelmét is aratta!

• Az ominózus Dijon elleni meccsen Neymar lett az első PSG-játékos, aki egy találkozón 6 gólban is benne volt. A brazil 4 gólt és 2 gólpasszt jegyzett!

200! Adrien Rabio a párizsi sztárklub történetének legfiatalabb játékosa lett, aki elérte a 200 mérkőzést PSG-mezben! A francia középpályás ezt a mérföldkövet 2018. április 6-án, a Saint-Etienne elleni bajnokin lépte át.

Edinson Cavani lett a PSG történetének legjobb góllövője (2018. január 27-én). Az uruguayi klasszis a 156 gólos Zlatan Ibrahimovicot utasította maga mögé. Vélhetően Cavani tovább írja saját rekordját, hiszen azóta már 165 találatnál jár.
A párizsi kirakatcsapat jelenkori felemelkedését tökéletesen tükrözi, hogy a Ibra mögött még a “hőskórból” ismert portugál Pedro Pauleta áll 109 találattal.