Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManCity: Bayern játékossal fiatalodhat a középpálya

A legfrissebb hírek szerint komoly esély mutatkozik rá, hogy Pep Guardiola a Bayern München után a Manchester Cityhez is átcsábítsa korábbi barcelonai játékosát, a spanyol válogatott Thiago Alcántarát.

Thiago-Alcantara_2992999

A 27 esztendős középpályás folyamatosan csúcson van a Bayern Münchennel, de csak Németországban, míg az európai porodon az utóbbi években nem sikerült számára az áttörés a bajorokkal, miközben ennek ellenkezőjét szokta meg a Barcával, az ezt megelőző években. Éppen Guardiola vezetésével.

Aki állítólag szeretné az Etihadba is elcsábítani a brazil származású futballistát. Bár azt mondják a bölcsek, hogy bevált recepten ne változtass, azzal a katalán menedzser is tisztában van, hogy középpályásai kezdenek öregedni, elhasználódni. Yaya Touré garantáltan távozik az idény végén, míg Fernandinho és David Silva is túl vannak már a harmincon, és szépen lassan kikopnak a kezdőcsapatból.

Hármójuk egyik ideális pótlása lehetne Thiago, aki sosem tagadta, hogy mennyire szereti és tiszteli Guardiolát. A Sun szerint a Manchester Citynek minimum 50 millió fontot kellene letennie az asztalra a Bayern München számára, lévén a kiszemelt szerződése egészen 2021 nyaráig érvényes.

Balogh József