Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a téli csapatbajnok

Az International Winter Footgolf Tour 2017/2018-as kiírása a vasárnapi csapatdöntővel zárult. A korábban a kedvezőtlen időjárás miatt elhalasztott fináléban az alapszakasz nyolc legjobb csapata a zirci Forest Hills Golf Club pályáján, egyenes kieséses rendszerben, match play formátumban, háromszor tizenkét szakaszon döntött a bajnoki címről, amely idén az Outsiderst illeti.

1111

A téli bajnokság csapatdöntőjének negyeddöntőiben izgalmas mérkőzésekre volt kilátás. A legszorosabb találkozót az Outsiders és a Nimród játszotta, a Footgolf Országos Bajnokság csapatbajnoka egyetlen ponttal, 16-15-re tudott csak nyerni, míg a többi találkozón nagyobb arányú sikerek születtek, a Royal, a Hole Hunters és az FTC jutott az elődöntőbe az Outsiders mellett, míg a Nimród, a Milan, a BFGT és az EMFGSE az alsóházban folytathatta.

Negyeddöntők:

Outsiders – Nimród: 16-15
Royal – Milan: 21-10
BFGT – HHFGSE: 14-21
FTC – EMFGSE: 21-10

Az elődöntőben csupán nüanszok döntöttek a finalisták kilétéről, az Outsiders kettővel, a Hole Hunters eggyel volt csupán jobb a Ferencvárosnál, illetve a Royalnal.

Elődöntők:

Outsiders – FTC: 18-16
Royal – HHFGSE: 16-17

Az alsóházban (az 5-8. helyért) a BFGT 19-14-re verte a Milant, míg az EMFGSE 17-0-ra a Nimródot, így a BFGT az elsőkkel az 5., a Milan a Nimróddal mérkőzhetett a 7. helyért a nap végén.

Alsóházi elődöntők:

BFGT – Milan: 19-14
EMFGSE – Nimród: 17–0

A fináléban a FOB csapatdöntőjének győztese, az Outsiders bizonyult jobbnak két ponttal a Hole Huntersnél.

Döntő:

Outsiders – HHFGSE: 15-13

A bronzérmet a Fradi kaparintotta meg a Royal ellen aratott 23-9-es sikernek köszönhetően.

3. helyért:

Royal – FTC: 9-23

Az alsóházi helyosztókon is apróságok döntöttek, a BFGT és a Nimród hagyta el győztesen a pályát az utolsó 12 szakasz lejátszását követően.

5. helyért:

EMFGSE – BFGT: 12-14

7. helyért:

Nimród – Milan: 22-20

A finálét követően tartották az IWFT 2017/2018-as szezonjának eredményhirdetését. A téli bajnok, Bacskai Bence (Hole Hunters) a Hinora Marketing Communications felajánlásának köszönhetően részt vehet egy idei, európai World Tour versenyen.

Emlékeztetőül a VÉGEREDMÉNY.