Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sporting gólvágója lemondta a válogatottságot

A portugál élvonalban szereplő lisszaboni Sporting CP csapatának kiváló támadója úgy döntött, nem szeretne szerepelni a nemzeti csapatban.

Bas+Dost+Sporting+CP+V+Sporting+Braga+Primeira+XIJqLgnZkvPlDost hiába termeli szinte megállás nélkül a Sporting színeiben a gólokat, ő sem igazán fér be valamiért hazája válogatottjába (forrás: zimbio.com)

A portugál fővárosi zöld-fehérek, azaz a Sporting CP alakulata szerencsés, hogy soraiban tudhatja Bas Dost-ot, ugyanis a holland gólvágónak sokat köszönhet a lisszaboni együttes. A korábban a Wolfsburgban berobbanó csatár hiába nyújtott már korábbi klubjában maradandót, méltatlanul mellőzött volt hazája nemzeti csapatában. Dost azóta azért kapott némi szerepet Hollandia színeiben, azonban az új szövetségi kapitány, Ronald Koeman sem adott neki kellő lehetőséget.

Dost legutóbb a Hollandia – Anglia (0-1) felkészülési meccsen kapott 65 percet, majd azt követően pár nappal később a portugálok ellen 3-0-ra megnyert találkozón már végig a kispadon volt. A támadó úgy döntött ezek alapján, hogy lemondja a válogatottságot. A dolog már egy ideje érlelődött a hollandban, jelenleg pedig úgy érzi, nincs meg irányába a bizalom. A támadó három évvel ezelőtt debütált címeres mezben, és eddigi 18 szereplése során egyszer tudott eredményes lenni.

A hollandok szövetségi kapitánya, Ronald Koeman ugyanakkor sajnálatát fejezte ki Dost döntése kapcsán, és azt is elmondta, hogy kinevezése utáni első négy mérkőzésén mindenképpen sok játékost és többféle taktikát szeretett volna kipróbálni.

A 28 éves Dost az előző idényben a Sportingban 31 bajnokin 34 gólig jutott, a jelenleg futó szezonban pedig összesen 32 találatnál jár minden sorozatot beleszámítva.

A holland labdarúgó-válogatott az oroszországi vb-re nem jutott ki, legközelebbi felkészülési mérkőzését pedig a Nemzetek Ligáját megelőzően május 31-én Szlovákia ellen vívja, majd június 4-én az olaszokat fogadja.

Nagy Dávid