Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fordulatos meccsen győzött a Lazio; ikszelt a Milan – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) hétközi, 33. fordulójában emlékezetes meccset játszott egymással a Fiorentina és a Lazio, miközben a Milan idegenben ikszelt.

ACF+Fiorentina+v+SS+Lazio+Serie+dRWspS4ayImlNagy sikert arattak a Lazio futballistái! (forrás: zimbio.com)

A Fiorentina – Lazio találkozó nem akárhogyan alakult a Serie A 33. fordulójában ma este, ugyanis ezen az olasz bajnokin előbb a 7. percben a hazaiak részéről Sportiello kapott piros lapot, majd a vendégek közül is kiállított egy labdarúgót a játékvezető, méghozzá a 14. minutumban Murgia számára mutatta fel a piros lapot! Így 10-10 játékossal voltak jelen a csapatok a pályán, és ezután beindult a gólgyártás is! A 16. minutumban Veretout 21 méteres szabadrúgása után akadt be a labda a Lazio kapujába (1-0)! Két perccel ezután de Vrij a túloldalon veszélyeztetett, ám a holland próbálkozását blokkolták. Ezek után a Fiorentina előtt adódott nagy lehetőség, ugyanis Ramos Marchi megmozdulása nyomán tizenegyest ítélt a hazaiak javára a játékvezető! A 31. percben a labda mögé Veretout állt, aki nem hibázott, ezzel pedig az ő duplájának köszönhetően mentek kettővel a firenzeiek (2-0)! Ezután beindult a Lazio, és még az első félidőben kiegyenlített! A 39. minutumban Luis Alberto szabadrúgása is beakadt (2-1)! Luis Alberto ezután egy gólpasszt is kiosztott, ugyanis az ő szöglete után Caceres fejelt gólt a hosszabbítás első percében (2-2)!

A folytatást követően hamar úgy tűnt, újból előnybe kerül a Fiorentina, azonban Simeone 50. percben szerzett találatát nem adták meg les miatt. Ennek ellenére a hazaiak nem sokkal ezután újból vezetést tudtak szerezni, ráadásul Veretout mesterhármast ért el, hiszen megintcsak ő vette be Lazio kapuját, ezzel pedig ismét módosult az eredmény, méghozzá az 54. percben (3-2)! A 66. minitumban Immobile egyenlíthetett volna, azonban az olasz gólvágója lökete mellé ment. Az egalizálas viszont így sem maradt el, Marusic passza után Felipe Anderson vágta be a labdát a 70. percben (3-3)! Viszont Marusic is újból villant, hiszen a 73. minutumban az ő passza nyomán Luis Alberto talált be, aki pedig ezzel duplázott, és fordított is a Lazio (3-4)! Elképesztő meccs volt tehát ez, amely végül a fővárosiak győzelmével zárult, akik tapadnak a rivális AS Roma csapatára, és igyekeznek BL főtáblát érő helyen zárni az idényt.

Serie A, 33. forduló
Fiorentina – Lazio • 3-4 (2-2)
Helyszín: Stadio Artemo Franchi, Firenze. Vezette: Antonio Damato
Gólszerzők: Veretout (16., 31., 54. – a másodikat büntetőből), ill. Luis Alberto (39., 73.), Caceres (45+1.), Anderson (70.)
Sárga lapok: Veretout (45+3.), Pezzella (75.), Chiesa (82.), ill. Ramos Marchi (27.), Luis Alberto (84.)
Kiállítás: Sportiello (7.), ill. Murgia (14.)

Fiorentina: Sportiello – Milenkovic, Pezzella, Hugo, Biraghi – Veretout, Dabo, Eysseric (Dragowski, 9.) – Dias (Saponara, 79.), Simeone (Falcinneli, 70.), Chiesa. Vezetőedző: Stefano Pioli

Lazio: Strakosha – Ramos Marchi, de Vrij (Felipe Anderson, 25.), Caceres – Marusic, Murgia, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic, Lukaku (Lulic, 72.) – Luis Alberto – Immobile (Caicedo, 87.). Vezetőedző: Simone Inzaghi


A fenti meccsel egyidejűleg pályán volt az AC Milan is, amely a Torino otthonában vendégszerepelt.

A mérkőzés legelején nagy esély adódott a hazaiak előtt, ugyanis Kessie ellen fújt a bíró, és tizenegyest adott a Torino csapatának. A labda mögé a 4. percben Belotti állt, viszont a kapufát találta telibe, így maradt a 0-0! Ráadásul a 9. minutumban a túloldalon Bonaventura nagyszerű góljával előnybe került a Milan (0-1)! Az első játékrészben több gól nem esett, és komolyabb helyzet már nem alakult ki, a küzdelem pedig kiegyenlített volt.

A fordulás után a 70. percig kellett várni az újabb találatra. Ekkor a hazaiak tudtak egyenlíteni, amikor is De Silvestri fejese akadt be egy szöglet után (1-1)! A hajrában fordított is volna a torinói gárda, azonban Ljajic löketét kivédte Donnarumma a 89. percben. A hosszabbítás harmadik percében a hazaiak meg is fogyatkoztak, ugyanis az egyenlítő De Silvestri begyűjtötte második sárga lapját, ez azonban már nem tudta befolyásolni érdemben a meccset, és a végeredmény 1-1 lett.

Torino – AC Milan • 1-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Olimpico, Torinó. Vezette: Fabio Maresca
Gólszerzők: De Silvestri (70.), ill. Bonaventura (9.)
Sárga lapok: De Silvestri (25., 90+3.), Rincon (42.), Baselli (71.), ill. Bonaventura (45.), Cutrone (79.), Locatelli (88.)
Kiállítás: De Silvestri (90+3.), ill.

Torino: Sirigu – N’Koulou, Burdisso, Moretti – De Silvestri, Rincon (Obi, 57., Acquah, 85.), Baselli, Ansaldi – Ljajic – Belotti, Falque (Edera, 63.). Vezetőedző: Walter Mazzarri

AC Milan: Donnarumma – Abate, Bonucci, Zapata, Rodriguez – Kessie, Biglia (Locatelli, 67.), Bonaventura – Suso (Silva, 77.), Kalinic (Cutrone, 74.), Borini. Vezetőedző: Gennaro Gattuso


A bajnokság állása

IMG_20180419_003232

Nagy Dávid