Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétszer is hátrányban volt, mégis győzött  a Napoli!  – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétközi, 33. fordulójában ma este elképesztő meccsen győzött kétszeres hátrány után két góllal a bajnoki címre törő Napoli, miközben az AS Roma hazai pályán hozta a kötelezőt.

IMG_20180418_225633Hamsík (balra) és társai elképesztő meccsen, kétszeri hatranyuk ellenére győzték két góllal! (forrás: twitter.com/sscnapoli)

A Napoli még igyekezhet életben tartani bajnoki esélyeit, ma este pedig az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 33. fordulójában a nápolyi gárda ennek jegyében az Udinese csapatát látta vendégül.

A találkozó első félidejének a vége hozta meg az első nagyobb izgalmakat, és egy gólváltást is! A 41. minutumban meglepetésre a vendégek kerültek előnybe Jankto kapáslövését követően (0-1)! A Napoli még azonban a szünet előtt egyenlíteni tudott, az első játékrész hosszabbításának második percében! Ekkor Zielinski passza után Insigne egalizált (1-1)!

A fordulás után viszonylag hamar jött az újabb gól! Az 55. percben újból az Udinese szerzett előnyt, ugyanis Ingelsson lökete akadt be Reina kapujába (1-2)! A hazaiak viszont nem adták fel, Albiol fejesgóljával pedig a 64. minutumban megintcsak egyenlítettek (2-2)! A Napolinál azonban tudták, hogy nagyon fontos lenne győzni, ennek tükrében pedig nem állt le Sarri legénysége. Olyannyira nem, hogy a 71. percben Milik szerzett vezetést a kétszer is hátrányba került klubnak (3-2), majd 4 minutummal ezután Tonelli szöglet utáni fejese révén nemhogy fordított, de már kettővel ment a Napoli (4-2)! A 85. percben nagy lehetőséget szalasztott el az Udinese, igaz, ez csak a szépítésre lett volna elég, de ez sem jött össze, hiszen Perica fejese után a labda a felső lécen csattant! A vége tehát 4-2-es hazai siker lett, őrületes meccset nyert meg a Napoli, és bizonyította, hogy ha sikerül bajnoknak lennie ennek a klubnak, akkor nem érdemtelenül kerül Nápolyba a Scudetto. Azon felül, hogy elképesztő győzelem volt ez a hazaiaktól, a Juve botlott, így még értékesebb a Napoli számára a 3 pont, és tényleg reális esély van még így a nápolyiak számára a bajnoki címre! Ezzel szemben a most vesztes Udinese immár zsinórban 10.(!) bajnoki vereségét szenvedte el, mégsincs túl közel a kieső zónához a csapat, de a bajnoki hajrá során össze kell kapniuk magukat a klub játékosainak, igaz, ma egy extra teljesítményt nyújtó Napoli ellen maradtak alul, ami egyáltalán nem szégyen. Az meg a Napoli számára hab a tortán, hogy az együttes már bebiztosította a BL-ben való újabb főtáblás szereplését.

Serie A, 33. forduló
Napoli – Udinese • 4-2 (1-1)
Helyszín: Stadio San Paolo, Nápoly. Vezette: Gianpaolo Calvarese
Gólszerzők: Insigne (45+2.), Albiol (64.), Milik (71.), Tonelli (75.), ill. Jankto (41.), Ingelsson (55.)
Sárga lapok: Rui (90+1.), ill. Danilo (35.), Adnan (90+1.)
Kiállítás:

Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Tonelli, Rui – Zielinski (Rog, 81.), Diawara, Hamsík (Mertens, 57.) – Callejón, Milik (Allan, 73.), Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri

Udinese: Bizzarri – Nuytinck, Danilo (De Paul, 76.), Samir – Zampano, Barak, Balic, Ingelsson, Pezzella (Adnan, 68.) – Jankto (Widmer, 77.) – Perica. Vezetőedző: Massimo Oddo


Az AS Roma hazai környezetben lépett pályára abszolút esélyesként a Genoa ellen. Viszonylag korán meg is született a meccs első gólja a fővárosi klub által, melyet a 17. percben a török tehetség, Ünder szerzett (1-0)! Hamar jöhetett volna az újabb találat a Farkasoktól, azonban El Shaarawy a 22. minutumban mellé lőtte a labdát. Az első félidőben óriási volt a rómaiak dominanciája, míg a genovai klub kaput sem talált, igaz, azt is csak egyszer tudta volna megtenni. Az első félidőben nagy játékban mutatott hazai fölény ellenére “csupán” 1-0-val érkeztek a csapatok a szünethez.

Hamar módosult viszont az eredmény a fordulás után, a Genoa is bevette a kaput, igaz, Zukanovic saját klubja kapujába jutatta a labdát, így ezzel az öngóllal már kettővel ment a Roma az 52. percben (2-0)! A 61. minitumban viszont próbált még kapaszkodni a vendégcsapat, ugyanis Lapadula nagy lökete landolt a hálóban (2-1)! A 69. percben már egyenlíthetett is volna a genovai alakulat, ám Medeiros próbálkozását kivédte Alisson. Tíz perccel ezután újból Medeiros igyekezett gólt szerezni, de ezt a párharcot is a rómaiak kapusa nyerte meg. A hajrában Florenzi biztosíthatta volna be tutira a római győzelmet, de Perin védeni tudott a 84. percben, így kicsit izgalmasnak tűnt a végjáték. Végezetül nem született már több gól, így a vendégek négymeccses veretlenségét törte meg a római alakulat, amely továbbra is azonos ponttal áll a nagy fővárosi riválisával, azaz a Lazio csapatával, de egyelőre a Farkasok vannak BL főtáblát erő pozícióban.

AS Roma – Genoa • 2-1 (1-0)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma. Vezette: Luca Pairetto
Gólszerzők: Ünder (17.), Zukanovic (52. – öngól), ill. Lapadula (61.)
Sárga lapok: – , ill. Rossettini (16.)
Kiállítás:

AS Roma: Alisson – Florenzi, Fazio, Jesus, Kolarov – Gerson (Manolas, 70.), Gonalons, Pellegrini – Ünder (Schick, 76.), Dzeko, El Shaarawy (Strootman, 82.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

Genoa: Perin – El Yamiq, Rossettini, Zukanovic – Rosi, Hiljemark (Medeiros, 54.), Bertolacci, Rigoni, Migliore (Rossi, 60.)  – Pandev (Cofie, 63.) – Lapadula. Vezetőedző: Davide Ballardini


A bajnokság állása

IMG_20180419_003232

Nagy Dávid