Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiesőjelölt ellen vesztett pontokat a Juventus – videóval

A Juventus jelentős fölénnyel vezeti a bajnokságot az idei szezon végéhez közeledve. Azonban van még néhány meccs, és pontvesztésekkel közelebb kerülhet a Napoli. A Crotone a kiesés ellen küzd, így akár még meglepetés is történhet. Azért erre elég kicsi az esély, tekintve, hogy a Crotone még sosem tudott gólt szerezni a Juventus ellenfeleként.

A hazaiak remény vesztve nézték a kapuba csorgó labdát (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Ahogyan az várható volt a Juventus azonnal nekirontott a Crotonénak. Bő tizenöt perc elteltével a vezetést is megszerezték. Douglas Costa remekül tekerte középre a labdát, amit Alex Sandro nem csúnyábban becsúsztatta a kapuba (0-1). A bekapott gól után rákapcsoltak a hazaiak, ám helyzetig nem jutottak. A 44. percben azért a Diaby – Simy kettős közel járt az egyenlítéshez, de utóbbi lövése csupán simizte Szczęsny kezét.

2. félidő: Sokáig békésen csordogált a meccs, aztán egy semmiségnek tűnő szituációban közvetett szabadrúgáshoz jutott a Crotone. Diaby próbált erőszakosan a labdához férkőzni ami Benatiánál volt, mire a marokkói hazaadta a játékszert. A hazaiak semmit sem kezdtek ezzel a lehetőséggel, egyszerűen a sorfalba lőttek. Öt perccel később azonban történetük első gólját ünnepelhették, amit a Juvénak lőttek. Trotta borzalmasan eltörte a lövését, de így pont jól pattant Simy elé a laszti, majd káprázatos ollóval vette be Szczęsny kapuját (1-1). Nagyon felpörgött a találkozó, a zebrák hatalmas lövéseket eresztettek meg. A 70. minutumban Matuidi 30 méteres bombáját Cordaz szedte ki a léc alól. Az utolsó tíz percben elképesztően küzdött a Crotone. Ennek meg is lett az eredménye, döntetlent értek el a listavezető ellen.

Crotone – Juventus 1-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Ezio Scida; Vezette: Michael Fabbri
Gólszerzők: Simy (65.) – ill. – Alex Sandro (16.)
Sárga: Mandragora (36.) – ill. – Benatia (73.), Lichtsteiner  (84.)
Kiállítás: – ill. –

Crotone: Cordaz – Faraoni, CeccheriniCapuano, Martella – Stoian (Sampirisi 77.), Mandragora, Barberis – Rohdén (Ajeti 87.), Simy, Diaby (Trotta 63.). Vezetőedző: Walter Zenga

Juventus: Szczęsny – Sandro, Benatia, Rugani, LichtsteinerSturaro (Cuadrado 68.), Matuidi, Marchisio (Bentancur 64.) – Dybala (Bernardeschi 88.), Higuaín, Costa. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/JiXq4vDt88Y

Benevento – Atalanta

Il raddoppio di Barrow al 4' della ripresa. Ansa

Sampdoria – Bologna

(Fotó: twitter.com)

Ahhoz képest, hogy csupán két hely van a két csapat között, a Sampdoria előnye tíz pont a Bolognával szemben. Az előző fordulóban élete első gólját szerző Nagy Ádám végre valahára kezdőként kapott lehetőséget, és végig a pályán volt. Túl sok helyzet nem alakult ki, a hazaiak uralták a meccset. Végül a 93. percben Zapata passzolt a kapuba, ezzel 1-0-ra nyerték a találkozót.

SPAL – Chievo

 

Mindkét együttes elég rosszul áll, így igazi élet-halál küzdelemre lehetett számítani. A SPAL már a 20. percben hatalmas ziccert hagyott ki, mikor Cionek a kapust találta el. Az első félidő izgalmas játéka után, a második játékrészben szinte semmi sem történt. Maradt a 0-0, ami leginkább a Crotonénak kedvez.

Hellas Verona – Sassuolo

Képtalálat a következőre: „verona sassuolo 04 18”(Fotó: canalesassuolo.it)

 

Szépen egymásnak estek a csapatok. Az első lehetőség Politano előtt adódott, de a védőket trafálta el. Berardi is sokszor helyzetbe került, de végül Lemos talált be a 39. percben Andrade hibáját követően. A második játékrészben kiegyenlített játék folyt, minek végén nem született gól.

Mihók Richárd