Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ronaldo sarka mentett pontot a Real Madridnak – videóval

Nagyon hamar megszerezte a vezetést az Athletic Bilbao a Real Madrid ellen, és hiába végzett el több mint tizenöt szögletet a hazai csapat, és hiába birtokolta hatalmas fölényben a labdát, semmi nem jött össze a királyiaknak. Az utolsó percekben azonban mégis rájuk tekintett Fortuna, hiszen egy érdekes találattal sikerült egyenlíteniük. A Valencia botlása miatt megtarthatta a harmadik helyét a tabellán a királyi gárda. 

w_900x700_18224626_apa0321

Forrás: laliga.es

A mérkőzés első helyzete a 7. perc végén érkezett, amikor San Jose lőhetett éles szögből, de Keylor Navas ügyesen védeni tudott. A 9. percben azonban Cristiano Ronaldo fejelt hatalmas kapufát, és utána is a Real Madrid támadott többet. A 14. percben mégis az Athletic Bilbao szerezte meg a vezetést egy gyönyörű akcióból. Cordoba ugratta ki a meginduló Inaki Williamst, aki Navas feje fölött emelte át a labdát a hálóba. A Real nem adta fel, a 16. percben Ronaldo kétszer is gólt szerezhetett volna, de Kepa mindkét alkalommal védett. A 19. percben megint a fiatal spanyol került a középpontba, amikor Marcelo lövését védte bravúrral. A Bilbao csak másodpercekre tudta birtokolni a labdát, de minden próbálkozást kivédekeztek, így meddő volt a királyiak fölénye. A 31. percben Kepa megint megmentette csapatát a góltól, ami már a hatodik védése volt a mérkőzésen. A 37. percben Lucas Vazquez cselezte át magát három védőn is, majd középre rakta a labdát, de a védők az utolsó pillanatban mentettek Ronaldo elől. A 39. percben Carvajal lövése pattant meg egy védőn, a labda pedig csak centikkel kerülte el a kaput. A 42. percben már megint csak Kepa állt a labda útjában, miután Asensio cselezte be magát a kapu elé. Az első félidőben nem érkezett Real Madrid gól.

A második játékrészben kevésbé játszott olyan elánnal a Madrid, mint az elsőben, de így is fölényben maradtak, bár nagyobb helyzet egyik oldalon sem volt. Majd az 57. percben Modric próbálkozott egy távoli lövéssel, ami nem sokkal kerülte csak el a kaput. A 64. percben akár már kettővel mehetett volna a Bilbao, ám Cordoba lövésébe előbb Carvajal lépett bele, a kipattanót pedig Raul Garcia lőtte a felsőlécre. A 70. percben Zidane kettős cserét végzett el, Benzema és Asensio helyére küldte be Bale-t és Iscót. Kicsivel több mint 20 perce maradt a Madridnak, hogy legalább egy pontot mentsen magának. Sokkal nagyobb fölényben játszottak, mint eddig, de egyszerűen semmi nem jött össze nekik. Már nagyon úgy tűnt, a Bilbao hazaviszi a három pontot, amikor a 86. percben csak összejött az egyenlítés a Real Madridnak. Bale lövését még védeni tudta Kepa, a kipattanó viszont Carvajalhoz került, aki lepasszolta Modricnak a labdát, a horvát pedig lőtt, és úgy tűnt, ő juttatta a hálóba a játékszert, ám Cristiano Ronaldo sarkáról került Kepa mögé a labda.  A végén még volt egy-két lehetősége a hazaiaknak, hogy a győzelmet is megszerezzék, de ez már nem jött össze nekik a lefújásig, maradt a döntetlen.

Real Madrid – Athletic Bilbao: 1-1 (0-1)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Martínez Munuera
Gólszerzők: Ronaldo (86.) ill. Inaki Williams (14.)
Sárga lap: Lucas Vazquez (45+1.), Carvajal (90+3.) ill. Inaki Williams (40.),  Iturraspe (61.), De Marcos (84.),  San Jose (89.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, Asensio (Isco, 70.), Lucas Vazquez, Modric, Ronaldo, Benzema (Bale, 70.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

Athletic Bilbao: Kepa, Balenziaga, Nunez, Inigo Martinez, Lekue, Cordoba (Muniain, 70.), De Marcos, Raul Garcia, San Jose, Iturraspe, Inaki Willams (Aduriz, 85.). Vezetőedző: Jose Angel Ziganda

https://www.youtube.com/watch?v=7pa0kySZe9I