Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: francia védő érkezhet Umtiti mellé

Szinte biztos, hogy a nyáron lesznek változások az FC Barcelona védelmében. A jobboldali védő pozíció Dani Alves távozása óta megoldatlan, a hátsó alakzat tengelyében a variációs lehetőségek száma pedig véges. Samuel Umtiti szerződéshosszabbítása terítéken van, nézzük milyen egyéb védőhírek vannak katalán oldalon.

2205760-46015510-2560-1440

Robert Fernandez és a klub dolgozik Samuel Umtiti szerződéshosszabbításán, mely nem a 2021-es lejárat, sokkal inkább a jelenlegi kivásárlási ár miatt sürgető. A klubvezetés szeretne egy 250 millió eurós kivásárlási záradékot tenni a francia válogatott védő kontraktusába, a tárgyalásokat pedig szeretnék lezárni a világbajnokság kezdete előtt.

A Pique-Umtiti kettős jól teljesít, ám a rutinos spanyol védő az idei szezonban több ízben is apró, de makacs sérülésekkel küzdött. Noha Thomas Vermaelen bizonyította, hogy lehet rá számítani, a belga üveglábára nem igazán lehet egy szezont megalapozni. A télen érkező hórihorgas kolumbiai Yerry Mina egyelőre győzte meg játéktudásával Ernesto Valverdét, azt pletykálják, hogy a nyáron túl is adhatnak rajta, míg Vermaelen mégis maradhat.

Az Ajax sportigazgatója Marc Overmars kijelentette, hogy 18 esztendős tehetség Matthijs de Light nem eladó, egy szezont még legalább maradni fog.

A legfeljebb hírek szerint Umtiti honfitársa lehet a befutó, avagy a Sevilla 22 esztendős középső védője Clément Lenglet felkúszott az FC Barcelona radarjaira. Az andalúzok nyáron 5,4 millió eurót fizettek a védőért, aki 48 tétmeccsen szerepelt a szezonban eddig a szezonban, piaci értéke pedig jócskán megugrott, a transfermarkt szerint legalább 20 millióra rúg. A feleknek 2021 nyaráig szóló kontraktusa van, az érdeklődők között viszont ott lehet a Manchester United is, mely nehezítheti a katalánok dolgát.