Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Kupa: döntőben a PSG, egy lépésre a triplázástól – videóval

Kialakult a Francia Kupa döntőjének párosításra: az óriási meglepetésre a döntőig menetelő harmadosztályú Les Herbiers ellenfele a triplázásra (bajnokság, kupa, ligakupa) hajtó Paris Saint-Germain lesz, Unai Emery csapata ugyanis ha nem is könnyen, de túljutott a Caen csapatán.

caenpsgg

(Fotó: psg.fr)

A mérkőzés hőse a duplázó Kylian Mbappé volt, aki a 25. percben Cavani passzából vezetéshez juttata a jóval esélyesebb vendégeket. Volt azonban helyzete a Caennak is, a 41. percben Santini próbálkozhatott 16-ról, de próbálkozása könyű zsákmány volt a Kupában lehetőséget kapó Trapp kapusnak. Két perccel később viszont már semmi sem mentette meg a párizsiakat, Diomande megpattanó távoli lövése talált utat a német portás hálójába.

A második játékrész aztán kis híján vendéggóllal indult, ám Cavani 48. percben szerzett találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A PSG egészen a 81. percig próbálkozott eredménytelenül, amikor is egy szép akció végén Mbappé talált újra a kapuba. Cavani sarokkal dobta játékba a bal oldalon érkező Di Maríát, a francia tininek pedig már csak a kapuba kellett kotornia néhány méterről a labdát a beadás után. Erre a Caennak már nem volt válasza, Diomande ráadásul a hajrában ki is állíttata magát, a slusszpoén pedig Nkunku gólja volt: a PSG standard cseréje Dani Alvessel kényszerítőzött, majd gurított a kapuba a ráadás utolsó percében.

A PSG így zsinórban negyedszer hódíthatja el a trófeát, ehhez már csak a Les Herbiers elleni döntőn kell hoznia a kötelezőt a fővárosi sztárcsapatnak.

https://www.youtube.com/watch?v=YpJN6aOoK1M

Caen – PSG 1-3 (1-1)

Gólszerzők: Diomande (43.) ill.: Mbappé (25., 81.), Nkunku (90+5.)

Kiállítva: Diomande (90+1.) ill.:

Lasányi Csaba