Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál Kupa: büntetőkkel dőlt el a rangadó, döntőben a Sporting – videóval

Egygólos hátrányból várta a Sporting CP csapata a Porto elleni kupacsata visszavágóját, a tét a döntőbe kerülés volt.

coates

(Fotó: uefa.com en portugues/Twitter)

Öt perc hiányzott ahhoz a Portónak, hogy kapott gól nélkül lehozza a lisszaboni visszavágót, egyúttal az egész párharcot, ám ekkor egy szöglet után a kaputól nyolc méterre egy vendégvédő rossz felszabadítási kísérletének hála Coates elé került a labda, a hazaik hátvédje pedig a kapuba vágta azt. Jöhetett a hosszabbítás!

A rendkívül passzív Porto egyébként rászolgált a kapott gólra, a Sárkányok összesen egy (!) alkalommal kísérleteztek kapura lövéssel a rendes játékidő folyamán, ezen kívül csak egy Felipe-féle lesgólra futotta az erejükből.

A hosszabbításban az utolsó perc hozta a legnagyobb lehetőséget, ám Brahimi bombája 16 méterről éppen csak elkerülte a Sporting kapuját. A tizenegyespárbajt a vendégek kezdték, Marcano pedig rögtön telibe is trafálta a jobb kapufát. Ez a hiba pedig végzetesnek bizonyult, más ugyanis nem hibázott, így a lisszaboniak 5-4 arányban nyerték a büntetőpárbajt, és ott lesznek a sorozat döntőjében. Az aranyéremért a Rio Ave csapatával mérkőznek majd meg a fináléban.

Sporting CP – FC Porto 1-0 (0-0) tizenegyesekkel: 5-4

Gólszerző: Coates (85.) ill.: 

Továbjutott a Sporting CP, 1-1-es összesítés után tizenegyesekkel.

Lasányi Csaba