Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: bronzrangadót vív a Dortmund a Leverkusennel! – előzetes

A véghajrájához ért a Bundesliga 17/18-as kiírása, hiszen mindössze négy forduló van hátra a bajnoki idényből. Olyan mérkőzések állnak a csapatok előtt, amelyek a következő szezon szempontjából rendkívül meghatározóak lesznek, hiszen egy-egy ponton is eurómilliók, illetve nemzetközi kupaindulást jelentő helyezések múlhatnak…

bundesliga3wallpaper

Péntek

ápr. 20. 20:30 Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg (Eurosport 2)

A ma esti nyitómérkőzés is megmutatja, hogy milyen hihetetlen ütemben változik a német labdarúgás élmezőnye (is): míg két éve még csúcsrangadónak számított volna egy ‘Gladbach-Wolfsburg, ma már két alul teljesítő, a BL-től fényévekre álló csapatról beszélhetünk.

Szombat

ápr. 21. 15:30 Eintracht Frankfurt – Hertha BSC
ápr. 21. 15:30 Hamburger SV – Freiburg
ápr. 21. 15:30 Hannover 96 – Bayern München (Eurosport 2)
ápr. 21. 15:30 RB Leipzig – 1899 Hoffenheim
ápr. 21. 15:30 VfB Stuttgart – Werder Bremen
ápr. 21. 18:30 Borussia Dortmund – Bayer 04 Leverkusen (Eurosport 2)

A fent kifejtettek igazak a Frankfurt-Hertha párosra is, azzal a különbséggel, hogy bennük két rendkívüli módon fejlődő csapatra ismerhettünk. A szinte biztos kieső Hamburg a Freiburgot vendégeli meg, a már bajnok és kupadöntős Bayern Hannoverben vizitál, Gulácsiék Szalaiékkal csapnak össze a biztos Európa-liga indulással kecsegtető 5. helyért, a Stuttgart-Bremen meccsen pedig két szimpatikus kiscsapatot figyelhetünk meg.

Este rendezik a forduló legnagyobb derbijét, a Dortmund-Leverkusent. Az egyébként is komoly presztízsű mérkőzés savát-borsát adja a tény, hogy az elbukott ezüstrangadó után a hazaiak az utolsó fűszálba kapaszkodva a tőlük minimálisan elvárható bronzért is ádáz csatára kényszerülnek egy élcsapattal, a hét közben a kupából jókora Bayern-pofonnal távozó Leverkusennel.

Vasárnap

ápr. 22. 15:30 Augsburg – 1. FSV Mainz 05 (Eurosport 2)
ápr. 22. 18:00 1. FC Köln – FC Schalke 04 (Eurosport 2)

Az Augsburg szinte biztos bennmaradóként nehezítené meg a pengeélen táncoló Mainz dolgát, míg a Revierderbyn győzedelmeskedő, majd a Kupából a Frankfurt ellen kieső Schalke a fél lábbal a másodosztályban lévő Kölnnel játszik kötelezőt.

Írta: Wernigg Márton