Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Az új évezredben még nem volt ilyen rossz mutatója a csapatnak!

A Real Madrid gyengébb szezonjának – akkor különösen igaz ez, ha a Bl-ben is trófea nélkül maradnak – több oka is van. Az egyik például a csapat Santiago Bernabéuban nyújtott teljesítményében keresendő.

(Kép: marca.com)

Minden sorozatot figyelembe véve eddig 26 csapat vendégszerepelt a Bernabéuban. Ezek közül 12 (!) is legalább egy ponttal távozott!

Az, hogy az idén újra régi önmagát idéző Valencia, a Barca, az Atlético, a Juventus vagy a Tottenham nem kap ki a blancók legendás szentélyében, az kevésbé meglepő;  az már sokkal inkább az, hogy legalább döntetlenre menti találkozóját a Real ellen a Villarreal mellett a Levante, a Betis, a Leganés, vagy az alsóbb osztály Numancia – Fuenlabrada kettős is!

A 26 találkozóból 14-et nyert csak meg a Zidane együttese, 7-et döntetlenre adott, 5 alkalommal pedig kikapott. Ilyen negatív rekord az 1999/2000-res szezon óta nem történt a blancókkal. A Barca elleni mostani 0:3-at leszámítva akkoriban azért csúnyábbak voltak a vereségek, hiszen a Zaragoza 5:1-re, a Bayern München 4:2-re, az Atlético Madrid 3:1-re nyert a Bernabéuban.

További érdekesség még, hogy  a La Ligát tekintve a Real 17 pontot szórt már el otthon. Ilyen legutóbb a 2006/07-es szezonban történt. Hogy mi történt még akkor?! A blancók az utolsó fordulóban bajnokok lettek… Nos ez idén finoman szólva sem valószínű, hogy a történelem ismétli önmagát idén.