Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A nagy riválistól jönne Wenger utódja? – Sajtóhír

Amióta hivatalossá vált, hogy Arsene Wenger a szezon végeztével feláll az Arsenal kispadjáról, élénken mennek a találgatások, hogy ki is követheti a 22 éve az “ágyúsokat” irányító franciát. Nos, felmerült, hogy az egyik nagy riválistól érkezhet Wenger utódja.

Arteta Guardiola mellett készül(t) az edzői pályára (Kép: marca.com)

Az angol lapok szerint az egyik nagy esélyes nem más mint a jelenleg a Manchester Citynél Pep Guardiola segítőjeként dolgozó Mikel Arteta.

A már visszavonul spanyol középpályás bármennyire is meglepő, megfelelő Wenger-utódnak tűnik. Mégpedig a következők miatt:

  • Jól beszél angolul,
  • fiatal és ambiciózusnak tűnő szakember, aki nem volt rest első lépésként tanulni, és másodedzői szerepet elvállalni,
  • Guardiola mellett elsajátíthatott egy s mást a labdabirtoklásra épülő, sokpasszos futballról, mely az Arsenal szemléletétől sem áll oly messze,
  • jól ismeri a klubot, ráadásul Wengert is, hiszen még az “ágyúsok” csapatkapitánya is volt Londonban eltöltött 5 éve alatt (2011 – 2016).

Az angol lapok mellett, még a Marca című spanyol vezető sportnapilap is kiemeli a wengerrel foglalkozó írásában, hogy Arteta mellett szólhat az is, hogy jó viszonyt ápol az Arsenal meghatározó futballistáival, különösképpen a spanyol kontingenssel, nem mellesleg a Barcától érkező új futballigazgatóval, Raul Sanlehivel is kifejezetten baráti a kapcsolata.

Az Arteta-vonalon is látni tehát némi rációt…