Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: Csonka forduló és FA-kupa elődöntők a hét menüjében – előzetes

A bajnokság szempontjából csonka, de mégis teljes hétvége lesz a szigetországban. Jön a 34. forduló és az FA-kupa elődöntők.

Arsenal v Burnley - Premier League

Szombaton a PL-ben pályán az egyik élmenő és az ezüstért hajtó BL elődöntős Liverpool. A mersey partiak nyitják a napon, ugyanis ebéd után a sereghajtó és a kiesés ellen menekülő WBA otthonába látogatnak. A West Brom egy óriási önbizalom fröccsel fogadja Klopp fiait, ugyanis a múlthéten az Old Traffordon intézték el a United és tettéj bajnokká a Cityt, valamint megkezdték az utolsó hajrá a bent maradásukért. 9 pont a hátrány úgyhogy ide a 3 pontokon kívül a szerencse is kellene fog Evanséknek, de még nem elveszett teljesen a dolog. A mérkőzés esélyese természetesen a Liverpool, ám tudva, hogy a “Vörösök” kedden BL-elődöntőznek, így könnyen lehet, hogy Klopp a B csapatot küldi fel a gyepre.

A napi csemege azonban 18:15-kor érkezik, méghozzá az FA-kupából, helyileg pedig a Wembleyből, ahol Jose Mourinho és a Manchester United, Mauricio Pochettino Tottenhamjével küzd meg a döntőbe kerülésért. Mind a két csapatnak ez a kupa maradt, hogy idén valami maradandót alkossanak és elhódítsanak valamilyen kupát. Igazi ki-ki találkozó lesz, ugyanis legutóbbi 5 egymás elleni találkozójukat felváltva nyerték a csapatok, 3-at a Spurs még 2-t a United, ám legutóbb a Spurs diadalmaskodott, úgyhogy a sorminta szerint most a “Vörös Ördögök” következnének. A fogadóirodáknál a Tottenham az esélyesebb.

2018.04.21. szombat:

PL: 
13:30 West Brom – Liverpool (TV:Spíler TV)
16:00 Watford – Crystal Palace (TV:Spíler TV)

FA-kupa:

18:15 Manchester United – Tottenham (TV:Sport1 TV)

Vasárnap már nagyobb a dömping, pályán az immáron Arsene Wengert búcsúztató Arsenal, akik “londoni rangadón” fogadják David Moyes West Hamét. Ahogy arról mi is beszámoltunk pénteken az “Ágyúsok” és a PL legendája Arsene Wenger befejezi a csapat irányítását a szezon végén, így az tehát borítékolható, hogy csapata minden erőbedobással azon lesz, hogy szépen búcsúztassa az ikont. Ehhez a “Kalapácsos”csapat egy kellemes ellenfél lehet, bár Moyesék sem dőlhetnek hátra ugyanis kieshetnek még. A fogadóirodáknál természetesen toronymagas Arsenal esélyesség van.

A Manchester City is a füvön lesz, ám a múlt héttel ellentétben immáron bajnokként, méghozzá az Etihadban. Az ellenfél a “menekülő” Swansea lesz. Nagy kérdés, hogy Guardiola szuper csapata rámegy-e a PL pontrekordra, vagy elkezdik a rotálást a csapatban. Akárhogy is legyen itt bizony nem a “Hattyúk” lesznek az esélyesek.

Szombathoz hasonlóan vasárnap sem maradunk FA-kupa nélkül. A szezonját menteni igyekvő Antonio Conte vezette Chelsea fogadja a szebb napokat is megélt Southamtpont. Talán az utolsó előtti lépcsőfok az előtt, hogy az olasz menedzser valahogy megmentse a címvédő szezonját, így szinte biztos, hogy teljes erőbedobással küzdenek majd a Wembleyben a londoni kékek, ahol természetesen ők a toronymagas esélyesek.

2018.04.22. vasárnap

PL: 

14:30 Arsenal – West Ham (TV:Spíler TV)
14:30 Stoke – Burnley
17:30 Manchester City – Swansea (TV:Spíler TV)

FA-kupa:

16:00 Chelsea – Southampton (TV:Sport2)

2018.04.23. hétfő:

PL:

21:00 Everton – Newcastle (TV:Spíler TV)

Tabella a 34. forduló előtt:

pl34