Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Ide igazol Iniesta? – Sajtóhír

Talán kis túlzással egész Spanyolországot izgatja, hogy Andrés Iniesta elhagyja-e az FC Barcelonát a nyáron. Azt már eddig is tudhattuk, hogy a  világ -és Európa-bajnok játékos vélhetően Kínába tart, ám azt, hogy vajon melyik klubba, arról még nem igazán lehetett olvasni. Egészen eddig.

(Kép: as.com)

Spanyol és kínai források egybehangzóan állítják, hogy a Chongqing Dangdai Lifan lesz Iniesta új klubja. A Barca ikonja három éves szerződést köt majd a csapattal, ahol a tulajdonos egy bizonyos Jiang Lizhang nevű roppant sikeres üzletember.

Mr. Lizhangnak nagyon jó rálátása van a spanyol futballra, már csak azért is, mert Kínában a La Liga meccseit éppen az ő csatornája sugározza, nem is beszélve arról, hogy az idén a spanyol első osztályba feljutó Granada tulajdonosa is.

A történetnek van egyébként egy olyan szála is, amely a Barcához köthető: A marketingtevékenységgel is foglalkozó Desports nevű kínai konglomerátum 90%-a Jiang Lizhangé. Iniesta barcelonai csapattársának, Gerard Piqué-nek köztudottan vannak a Desportshoz köthető üzleti kapcsolatai.

A dúsgazdag kínai üzletember, egyébként él-hal a sportért, hiszen 5%-os tulajdonjoga van az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Minnesota Timberwolves együttesében is. Így biztosan nagy megtiszteltetés lesz a számára, ha egy ilyen világklasszis, mint Andrés Iniesta valóban őt választja.