Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jön az év olasz mérkőzése: Juventus – Napoli

A Serie A 34. fordulójában lesz minden, ami szem-szájnak ingere. Parázs mérkőzésnek tűnik a SPAL – Roma is, de természetesen a legnagyobb figyelem az akár a bajnokságot is eldönthető Juventus – Napolit övezi. Vajon ki nyeri a gigászok csatáját?

seriea3wallpaper (1)

Április 21., szombat

15:00 SPAL – AS Roma (Digi Sport 2)
18:00 Sassuolo – Fiorentina (Digi Sport 1)
20:45 AC Milan – Benevento (Digi Sport 2)

A SPAL és a Roma számára is nagyon fontos ez a találkozó. Míg előbbi a kiesést szeretné elkerülni, addig az utóbbi szívesen megőrizné harmadik helyét (vagy legalább a Bl indulási jogot érő helyét). Egyik csapatnak sem elég a döntetlen, hiszen könnyen megelőzhetik őket. A Sassuolo jó formában van, hét mérkőzés óta veretlenek, míg a Fiorentina kiváló sorozatát a Lazio törte meg egy eseménydús találkozón. Negyedóra alatt két piros lapot is kiosztott a játékvezető. Végig a violák vezettek, ám a 73. percben Luis Alberto góljával 4-3 győztek a vendégek. A biztos kieső Benevento “örömfocit” játszhat a Milan ellen. Már csak annyi beleszólásuk van a történésekbe, hogy odapiszkál a nagyoknak, nekik se legyen olyan jó. Gattusóék régóta nyeretlenek, és ha nem akarnak még jobban lecsúszni muszáj lesz megtörniük az átkot.

Április 22., vasárnap

12:30 Cagliari – Bologna (Digi Sport 2)
15:00 Chievo – Inter (Digi Sport 1)
15:00 Lazio – Sampdoria (Digi Sport 3)
15:00 Atalanta – Torino
15:00 Udinese – Crotone
20:45 Juventus – Napoli (Digi Sport 1)

A Cagliari egy 4-0-ás pofonba szaladt bele az Inter otthonában, amivel veszélybe is kerülhetnek. Nagy örömünkre az előző két bajnokin pályára lépett Nagy Ádám, sőt a Verona ellen gólt is szerzett. A Sampdoria ellenfeleként már a Bologna húzta a rövidebbet. A Samp most Rómába utazik, hogy a Lazio gyepén léphessenek pályára. Az égszínkékek holtversenyben a harmadik helyen állnak, azonban erősen kapaszkodik az Inter is… hatalmas izgalmak várhatóak a végjátékban. Az Inter ezúttal Veronában vendégeskedik. Utoljára 2016-ban tudott nyerni a Chievo a fekete-kékekkel szemben. Meglepetésre kevés esély van, tekintve, hogy a két klub milyen formában játszik. Este végre jön a várva várt összecsapás: az első helyen álló Juventus, a második helyen álló Napolit fogadja. Jelenleg négy pont a különbség a két együttes között, és mindössze öt forduló van hátra. Az előző körben sokáig minden úgy állt, ahogyan azt a Juve szurkolók megálmodták. Simán vezettek a Crotone otthonában, ráadásul úgy tűnt, hogy a Napoli egy kiesőjelölt ellen ég meg. Erre egy villámcsapásra megváltozott minden. A 65. percben Simy pazar mozdulattal vette be Szczęsny kapuját, míg a nápolyiak fordítani tudtak. Ezzel ismét nyílt a bajnoki címért folytatott küzdelem. Decemberben egy korai Higuaín találattal nyertek a zebrák, hiába játszottak jobban a kék mezesek. Ha a Juventus nyer gyakorlatilag megnyerik a bajnokságot. Azonban ehhez a Napolinak is lesz egy-két szava.

Április 23., hétfő

20:45 Genoa – Hellas Verona (Digi Sport 1)

A Verona nehéz helyzetben van, mivel az utolsó előtti helyen állni nem egyszerű. A Genoa, bár legutóbb kikapott a Romától, ők számítanak az esélyesnek. A fordulózárót hétfő este rendezik. Természetesen erről is beszámolunk, ahogyan a többi olasz bajnokiról is.

Mihók Richárd
Borítókép: Bács András