Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütéses Hoffenheim siker a magyaros rangadón – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 31. fordulójában szombat délután több remeknek ígérkező találkozót is rendeztek. Ezek között volt egy Leipzig – Hoffenheim magyaros rangadó, és egy Hamburg – Freiburg kiesési összecsapás is. De mindezek mellett láthattuk Dárdai Pál Hertha-ját a Frankfurt otthonában, valamint a Stuttgart – Werder Bremen találkozó is terítéken volt. 

Kezdjük rögtön a magyaros rangadóval, amelynek komoly tétje volt, hiszen mindkét együttes igyekszik felzárkózni jobban a tabellán, elcsípve esetleg egy Bajnokok Ligája indulást jelentő helyet. A hazai oldalon ahogyan már megszokhattuk Gulácsi Péter nevével kezdődött az összeállítás, míg a vendég Hoffenheim csapatánál, Szalai Ádám a kispadon kapott helyet.

gulácsihoff

Gulácsinak az első 45 percben háromszor is beköszöntek. (kép: kicker.de)

Az első félidő a Leipzig számára rémálomként alakult. A 14. percben ugyanis a vendégek szereztek vezetést Uth jóvoltából. Ugyanakkor érdemes hozzátenni, hogy ehhez a gólhoz Gnabry erőszakos labdaszerzése is kellett, valamint sajnos Gulácsi is. Hiszen előbb Gnabry próbálkozott, és egy pillanatra úgy nézett ki, hogy a magyar válogatott hálóőr fogja a labdát, de kijött a kapusról, az érkező Uth pedig védővel a nyakán sem hibázott. A gólt követően többször is próbálkoztak a hazaiak, de egalizálniuk nem sikerült. A 35. percben aztán megint jött egy agresszív labdaszerzés és ezúttal is Gnabry volt főszerepben. A német válogatott támadó ezúttal szemtől szemben volt Gulácsival és nem is hibázott. Tíz perccel később pedig jött a sokkoló harmadik gól is. Ezúttal Kaderabek volt eredményes, aki Uth baloldali beadására érkezett kiváló ütemben. A félidőben tehát kisebb meglepetésre 3:0 volt a vendégeknek.

forsberg

A kiállítás megpecsételte a hazaiak sorsát. (kép: kicker.de)

A második játékrész elején pedig tovább tetőzött a baj hazai oldalon. A 48. percben ugyanis Forsberg a kiállítás sorsára jutott. A svéd légióst Grillitsch rángatta hátulról, aki arcon csapott. Bár nem volt olyan súlyosnak tűnő az eset, de Welz játékvezető már a szándékot is szigorúan büntette. Az 59. percben szépíteni tudott a Leipzig. Keita volt főszerepben, aki tizenhat méterről a jobb kapufát találta el. Baumann kapus pechjére a kipattanó pont őt találta el miközben vetődött, így egy öngólt jegyezhettünk fel. Azonban néhány másodperc múlva jött is a tökéletes válasz a vendégek részéről. Kramaric adta be jobbról a labdát, amit Uth bólintott be a kapuba. A 65. percben pedig végleg eldőlt minden, már ha eddig egyáltalán kérdés volt a mérkőzés kimenetele. A csereként beállt Rupp Amiri beadására érkezett remekül. Gulácsinak megint csak esélye sem volt. A hajrában még egy szépítő találatot jegyzett a Leipzig Konate révén, de ez lényegében már csak apró kozmetika volt. A Hoffenheim részéről Szalai Ádám nem kapott lehetőséget sajnos.

Vereségének köszönhetően a Leipzig eléggé lecsúszott a tabellán, hiszen csupán a 7. helyen állnak 47 ponttal, s egyre távolabb a BL indulást jelentő 4. hely. A Hoffenheim kiváló játékának köszönhetően már az 5. pozícióban van 49 megszerzett egységgel, s már csak kettőre vannak a BL indulást érő 4. helytől.

Leipzig – Hoffenheim 2-5 (0-3)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse, Németország); Vezette: T. Welz
Gólszerzők: Baumann (59.-öngól), Konate (88.) ill. Uth (14.), Gnabry (35.), Kaderabek (45.), Uth (60.), Rupp (65.)
Sárga: – ill. Grillitsch (48.), Demirbay (64.)
Kiállítva: Forsberg (48.) ill. –

Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orban (Upamecano 62.), Konaté, Bernardo – Demme, Ilsanker (Keita 46.) – Forsberg, Bruma (Augustin 46.) – Werner, Lookman; Vezetőedző: R. Hasenhüttl

Hoffenheim: Baumann – Akpoguma, Vogt, Hübner (Nordveit 46.) – Kaderábek, Amiri, Grillitsch (Demirbay 56.), Schulz – Kramaric, Uth, Gnabry (Rupp 54.) Vezetőedző; J. Nagelsmann

Hamburg – Freiburg 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Holtby (54.) ill. –
Kiállítva: – ill. Söyüncü (71.)

A kiesési rangadó első félideje nem hozott találatot, amelyben egyébként a Freiburg sokkal jobban játszott. A vendégek ugyanis többször is próbálkoztak, míg a hazaiak alig-alig. Pedig nekik kellett volna jobban hajtaniuk, de ez a félidő sokat elárult a Hamburg idei szezonjáról. A második félidőre már egy sokkal összeszedettebb Hamburg jött ki, amelynek meg is lett az eredménye. Az 54. percben Holtby szerzett vezetést, aki szép mozdulattal pöckölte át Schwolow kapus feje felett a labdát. A folytatásban a Hamburg megtudta tartani csekély egygólos előnyét, ami elégnek bizonyult a győzelemhez.

holtby

Holtby gólja életben tartotta a Hamburg reményeit. (kép: kicker.de)

Frankfurt – Hertha BSC 0-3 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Selke (57.), Leckie (78.), Esswein (90+1)
Kiállítva: Hasebe (79.) ill. –

Dárdai Pál együttese az idén jól szereplő Frankfurt otthonába utazott el, annak érdekében, hogy a hazaiak Bajnokok Ligája álmait még elérhetetlenebbé tegye. Az első játékrészben gól ugyan nem született, viszont lehetőségeket följegyezhettünk, de inkább csak a Frankfurt oldaláról. Ami kissé meglepő abból a szempontból, hogy Niko Kovac együttese szerdán a Schalke otthonában Német kupa elődöntőt játszott, amit egyébként meg is nyert 1:0-ra. A csapaton viszont annyira nem érződött a fáradtság az első 45 percben. A második játékrész 57. percében Selke-t buktatták a büntetőterületen belül. A tizenegyest maga a sértett végezte el, aki kíméletlenül a kapuba lőtt. Ezzel némi meglepetésre Dárdai együttese megszerezte a vezetést. A 78. percben Leckie kapott remek kiugratást, amivel élt is a játékos és el is döntötte a mérkőzést. Egy perccel később Hasebe-nél gurult el a gyógyszer és vert arcon Selke-t, amiért természetesen jött is a piros teljesen jogosan. A hajrára így tíz emberre fogyatkozott vendégek a 91. percben Esswein révén a kegyelemdöfést is megkapták. Ezzel 3:0-ra Dárdai Pál csapata győzött.

selke

Selke kezdte a fővárosi gólgyártást. (kép: kicker.de)

Stuttgart – Werder Bremen 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Gentner (13.), Özcan (90+2.) ill. –

A két csapat találkozója nagy téttel már nem bírt, hiszen mindkét együttes biztosan bennmarad az élvonalban és szinte az is elkönyvelhető, hogy az európai kupákban nem indulhatnak jövőre. Az első játékrészben viszonylag korán a 13. percben vezetést szerzett a Stuttgart. Gentner Insua beadása után volt eredményes fejjel. A második félidőben a két együttes eljátszogatott egymással, de sok izgalmat nem láthattunk. A 92. percben a hazaiak Özcan révén biztosították be győzelmüket.

gentner

Továbbra is jó formában a stuttgarti srácok. (kép: kicker.de)