Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: egy sima, egy fordított? – előzetes

Újfent rangadókkal tarkított forduló elé néz a honi élvonal. Lesz kiesés elkerüléséért játszott hatpontos összecsapás, de a dobogós helyért is fontos bajnokikat játszanak szombaton.

meccs3

Lépéselőnybe kerülhet a Ferencváros, hiszen a listavezető a Paksot fogadja, míg a Videoton a Debrecen ellen játszik rangadót. Ebből a négyesből a Paks és a Debrecen a harmadik helyért áll harcban, így aztán nem mindegy, milyen eredményt érnek el vendégként. Nehezebb dolga talán a tolnai alakulatnak van, lévén az Üllői úton kellene megszorongatnia a listavezetőt, amennyiben sikerülne pontot rabolnia, azzal a Videotonnak is kedvezne, merthogy a piros-kékek a Loki esetleges legyőzésével előzhetnének. Ugyanakkor nem titkolt célja a hajdúságiaknak a dobogó legalsó fokának megtartása. Persze kérdés, milyen lelkiállapotban lesznek Herczeg András tanítványai a Puskás Akadémiától elszenvedett kupavereség után. A harmadik helyért harcol még az Újpest is. A lilákra sem vár könnyed kilencven perc, merthogy a IV. Kerületiek a Honvédhoz látogatnak szombat kora este. Természetesen az önbizalom rendben van a vendégeknél, a kupában elért siker mellett a bajnokságban legutóbb a Vasas ellen nyertek az újpestiek, míg a Honvéd ikszelt a Puskás Akadémiával. S míg a IV. kerületiek azonos pontszámmal állnak a harmadik helyezett Debrecennel, addig a kispestiek mindössze egy ponttal vannak elmaradva az említett kettőstől, s ebbe a körbe tartozik a Paks is, amely a Loki-Újpest duótól kettő, a Honvédtól egy egységgel marad el. Alaposan átrendeződhet tehát a táblázat ezen része.

A kiesés elkerüléséért hatan harcolnak, s legnehezebb helyzetben a Vasas van. De nem nyugodhat meg az egyaránt 27 pontos Mezőkövesd és a Balmazújváros sem. Ráadásul éppen egymás ellen játszik a két vonal alatti együttes, ám míg a borsodiak 7, addig a Vasas 5 pontot gyűjtött az elmúlt öt bajnokiján. A matyóföldiek a Videotontól raboltak pontot legutóbb, míg a piros-kékek az újpesttől szenvedtek vereséget. A Balmazújvárosra a legutóbbi három meccsén veretlen Haladás vár, így aztán elképzelhető, hogy a vasiak győzelmük esetén nagy lépést tehetnek a bennmaradás felé, de ugyanez a célja a hajdúságiaknak is, valamint az egyre jobb formába lendülő Puskás Akadémiának is. A felcsútiak a gödörben lévő Diósgyőrrel találkoznak szombaton, akiknél éppen a hét elején kaptak büntetést a labdarúgók. Ez, valamint a kiesőhelyek közelsége teremthet csakazértis hangulatot, ami magában hordozza a sima győzelem lehetőségét, de azt is, hogy túlzott bizonyítási vágy görcsösséget okozhat, amit pedig kihasznál a PAFC. Ráadásul a jelenlegi forma is inkább szól a kék-sárgák mellett, mint ellene.

A program:
április 21., szombat
17.00 Diósgyőr – Puskás AFC – stream: m4sport.hu
Nagyerdei stadion, vezeti: Bognár Tamás

17.00 Ferencváros – Paks – stream: m4sport.hu
Groupama Aréna, vezeti: Andó-Szabó Sándor

17.00 Haladás – Balmazújváros – stream: m4sport.hu
Haladás Sportkomplexum, vezeti: Erdős József

17.00 Vasas – Mezőkövesd – stream: m4sport.hu
Szusza stadion, vezeti: Berke Balázs

17.00 Honvéd – Újpest – tv.: M4 Sport
Bozsik stadion, vezeti: Karakó Ferenc

19.30 Videoton – Debrecen – tv.: M4 Sport
Pancho Aréna, vezeti: Vad II. István

A bajnokság állása:

nbi26

~GS~