Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

van Bronckhorst: „Lenyűgöztek az edzésmódszerei…”

A tegnapi nap kissé derült égből villámcsapásként ért mindenkit, hogy az angol élvonalbeli Arsenal együttesét 22 éve irányító Arsene Wenger a szezon végeztével távozik a klubtól. Azóta rengetegen szólaltak meg ennek kapcsán, köztük korábbi játékosa, Giovanni van Bronckhorst is.

van-bronckhorst-wenger-cropped_zkazjcpko41m1ccbo1zj97p3s

Sokat tanult korábbi mesterétől a holland klasszis. (kép: goal.com)

A jelenleg a Feyenoord együttesét irányító 43 éves van Bronckhorst 2001-től 2003-ig szolgálta az Arsenal együttesét. A korábbi kiváló baloldali védőt akkoriban Arsene Wenger elkápráztatta, amit egy tegnapi sajtóeseményen osztott meg.

„Lenyűgöztek az edzésmódszerei. Ugyanezeket a szisztémákat használom jelenleg a Feyenoord-nál. Így ez sokat elmond arról, hogy Arsene milyen hatással volt rám.”

Az Ágyúsokkal egy bajnoki és egy FA kupa győzelmet ünneplő van Bronckhorst szerint Wenger volt az első olyan edző a számára, aki mindenre tudott figyelni a labdarúgásban.

„Már 17 éve annak, hogy az Arsenal-hoz igazoltam. Ő volt az első olyan edző, akinél azt tapasztaltam, hogy mindenhez van szeme. Nemcsak a játékra és edzésekre figyelt, hanem a táplálkozásra is és pihenésre is egyaránt. Abban az időszakban jógáztunk, tizenhét évvel ezelőtt az nagyon élenjáró módszer volt. Az a két év, amit az Arsenal-ban töltöttem Wenger irányítása alatt, nagyon sokat segített nekem a karrieremben.”

Természetesen arról is kérdezték a korábbi holland válogatottat, hogy lenne-e Wenger utódja.

„Nem az első alkalom, hogy felteszik nekem ezt a kérdést ebben a szezonban. Boldog vagyok jelenleg a Feyenoord együttesénél.” – zárta rövidre válaszát van Bronckhorst.