Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Morata a döntőbe fejelte a Chelsea-t! – videóval

Vasárnap délután az FA-kupa másik elődöntőjében a Chelsea legyőzte a bajnokságban a kiesés elől menekülő Southampton együttesét ezzel a Manchester United után a londoni kékek kerültek be a fináléba.

DbZY_2BW0AEc0JbVasárnap kora délután az FA-kupa másik elődöntőjét is megrendezték a legendás Wembley-ben. A londoni kékek ellenfele a sorozat meglepetéscsapata a Southampton volt a legjobb négy között. A mérkőzés elejét a londoni együttes kezdte jobban és az ötödik percben Hazard révén veszélyeztett először a Chelsea, lövése azonban nem találta el a kaput. Két perccel később a londoni kékek nagyon közel jártak a gólhoz, Willian lövése a keresztlécen csattant. Az első játékrész nem sok lehetőséget hozott mindkét kapu előtt, a hálóőröknek nem sok dolga akadt. A 25. percben Lemina lövését fogta könnyedén Caballero. Két perccel később a londoni kékek támadója Oliver Giroud veszélyeztetett, lövése azonban a kapu jobb oldala mellé ment.

31118519_10156531644657259_64998415854993408_n

Fordulást követően szinte azonnal megszerezte a vezetést a Chelsea miután Eden Hazard passzát Oliver Giroud lőtte a szentek hálójába. Három perccel később Hazard lőhetett kapura, próbálkozása nem sokkal, de elkerülte a kapu jobb oldalát. A második játékrészben nagyobb iramban kezdtek a csapatok és az 54. percben a Southampton támadója Long is helyzetbe került ám lövése jócskán a kapu bal oldal mellé ment. Ezt követően kevesebb lehetőséget láthattunk, de a hajrára ismét felpörögtek az események. A 74. percben Redmond remek lövését Caballero zseniális védéssel hárította. A szögletet követően Charlie Austin a hálóba jutatta a játékszert Atkinson játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot. Tíz perccel a vége előtt ismét a Soton támadója Austin került helyzetbe lövésének útját ezúttal is Caballero állta. A mérkőzés 82. percében a csereként beálló Alváro Morata honfitársa Azpilicueta centerét követően a döntőbe fejelte a londoni kékeket, miután a kapu bal oldalába bólintott. A mérkőzés véghajrában a Southampton hiába növelte aktivitását, nem tudták ledolgozni hátrányukat pedig a 84. percben Austin a kapufát is eltalálta. Négy perccel a vége előtt Morata végleg megpecsételhette volna a szentek sorsát, lövését azonban könnyed zsákmánynak bizonyult McCarthy számára. A Manchester United ellenfele a május 19-én esedékes fináléban a Chelsea lesz ezzel szintén a Wembley-ben.

Chelsea – Southampton 2-0 (0-0)
Helyszín: Wembley, London, Vezette: Atkinson
Gólszerzők: Giroud (46.), Morata (82.)
Sárga lapok: Yoshida (40.), Romeu (50.), Lemina (55.), Hoedt (65.)
Kiállítás:

Chelsea: Caballero – Rüdiger, Cahill, Azpilicueta – Emerson, Kanté, Fabregas (Pedro 76.), Moses – Hazard, Willian (Bakayoko 64.) – Giroud (Morata 80.). Vezetőedző: Conte

Southampton: McCarthy – Soares, Bednarek (Gabbiadini 78.), Yoshida, Hoedt, Bertrand – Lemina, Romeu, Höjbjerg (Tadic 63.) – Long (Redmond 63.), Austin. Vezetőedző: Hughes

https://www.youtube.com/watch?v=L4xQUctKfoo

Képek forrása: twitter.com

O.G.