Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holland Kupa: rotterdami siker a fináléban! – videóval

A Holland Kupa fináléjában nagy rangadót rendeztek, ám az összecsapás talán a vártnál is simábban alakult! Van Persie is góllal vette ki részét a sikerből, a trófea pedig az Alkmaar elleni meccs után a Feyenoord csapatáé lett!

IMG_20180422_200814Van Persie is hozzátett egy góllal a Feyenoord kupadöntőbeli sikeréhez! (forrás: twitter.com/Feyenoord)

A Holland Kupa 2017/2018-as szezonbeli kiírása ma este véget ért, ugyanis elérkeztünk a fináléhoz. A döntőben két nagy múltú rivális csapott össze egymással, ugyanis az AZ Alkmaar a Feyenoord csapatával csapott össze.

A döntő 28. percében született meg az első gól, és a rotterdami Feyenoord került ekkor előnybe, amikor is Jørgensen a kipattanót juttatta a kapuba (0-1)! A 35. minitumban Jones kapus akadályozta meg, hogy kettővel menjen a Feyenoord, hiszen Weghorst tizenhatosról leadott löketét védte! A gólt leszámítva az első félidő kiegyenlített volt, és bizakodhattak abban az Alkmaar-nál, hogy a második félidőben akár fordíthat is a csapat.

A második félidőben ráadásul jobban dominált mezőnyben az Alkmaar, ám nem ez nem bírt döntő jelentőséggel. Már csak azért sem, mert viszonylag hamar, már az 57. percben megduplázta előnyét a Feyenoord, méghozzá az egykoron az Arsenalban is futballozó holland támadó, Robin van Persie révén, aki a kapus fölött emelte be a labdát (0-2)! A 65. minutumban az első félidőben is veszélyeztető Weghorst próbált szépíteni, de fejesét védte a hálóőr. A hajrában még tovább igyekezett felzárkózni az Alkmaar csapata, azonban Bel Hassani próbálkozása elakadt a védelemben a 83. percben. A túloldalon is hasonló volt a helyzet, ugyanis az első gólt szerző Jørgensen kipattanó utáni löketét blokkolták a 85. minutumban. A 90. percben pedig már az Alkmaar részéről a végig aktív Weghorst által leadott lövést védte Jones kapus, ezzel pedig lényegében minden eldőlt. Azonban még a Feyenoord azért berámolt egyet a ráadásban! A hosszabbítás 3. percében Toornstra a kipattanót lőtte be, ezzel kialakítva a végeredményt (0-3)!

A rotterdami alakulat ezzel fennállása 13. kupagyőzelmét ünnepelhette! Legutóbb a Feyenoord 2016-ban tudta elhódítani a Holland Kupa győztesének járó trófeát.

Holland Kupa, döntő
AZ Alkmaar – Feyenoord • 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Jørgensen (28.), van Persie (57.), Toornstra (90+3.)

VIDEÓ HAMAROSAN!

Nagy Dávid