Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütéssel győzött a már bajnok Manchester City – videóval

A Premier League, vagyis az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság lassan a végéhez ér. Ma a Manchester City a Swansea csapatát fogadta és gázolt át rajta a bajnokcsapat a 35. forduló utolsó előtti meccsén.

IMG_20180422_194515Ismét hengerelt a PL bajnoka! (forrás: twitter.com/ManCity)

A már bajnok Manchester City együttese fogadta a kiesés ellen menekülő Swansea csapatát, az esélyek pedig toronymagasan a hazaiak mellett szóltak.

Már a 12. percben megszerezte a jóval esélyebb, már bajnok Manchester City a vezetést! Ekkor Sterling jó észrevétele és passza után David Silva vette be a walesi klub kapuját (1-0)! Hamar jött az előny növelése is, ugyanis maga a gólpasszt kiosztó Sterling is feliratkozott az eredményjelzőre a 16. percben Delph passza után (2-0)! A 33. minitumban De Bruyne is betalált volna, de a belga löketét Fabianski védeni tudta. Az első félidőben az érvényesült amit a hazaiak akartak, és két gyors góllal előnnyel mehetett a City a szünetre.

A folytatásban sem áll le a City, hiszen De Bruyne az 54. percben a tizenhatos előteréből vágta be a labdát a Swansea kapujába (3-0)! Kicsivel később, az 57. minutumban szépített volna a vendégcsapat, de Mawson szöglet utáni fejese kevéssel fölé ment! A hazai gólparádé viszont folytatódott! A 64. minutumban büntetőhöz jutott a manchesteri csapat, viszont Gabriel Jesus kihagyta azt, ám a kipattanót Bernardo Silva bevágta, ezzel már négy volt közte (4-0)! De ezzel sem volt még vége, ugyanis a hajrában egy nagyszerű góllal ötöt tett a két csapat közé a City! Yaya Touré zseniálisan beemelt labdáját Gabriel Jesus fejelte be, ezzel beállítva egyben a végeredményt is (5-0)!

A Swansea tehát simán kikapott, és a bajnoki hajrá során nem szabad hátradőlnie a csapat tagjainak ahhoz, hogy bennmaradhasson a Premier League-ben az együttes.

Premier League, 35. forduló
Manchester City – Swansea • 5-0 (2-0)
Helyszín: Etihad Stadium, Manchester. Vezette: Craig Pawson
Gólszerzők: David Silva (12.), Sterling (16.), De Bruyne (54.), Bernardo Silva (64.), Gabriel Jesus (88.), ill.
Sárga lapok: – , ill. Olsson (40.)
Kiállítás:

Manchester City: Ederson – Danilo, Kompany, Laporte, Delph – De Bruyne, Gündogan, David Silva – Bernardo Silva, Gabriel Jesus, Sterling. Vezetőedző: Pep Guardiola

Swansea: Fabianski – Naughton, van der Hoorn, Fernandez (Bartley, 67.), Mawson, Olsson – Andre Ayew, King, Ki, Carroll – Jordan Ayew. Vezetőedző: Carlos Carvalhal

VIDEÓ HAMAROSAN!

Nagy Dávid