Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

France Football: Messi és Ronaldo a legjobban fizetett játékos, de…

Az előző idényhez képest óriási bevétel növekedést produkált a világ két legjobban kereső labdarúgója. Azonban míg tavaly a portugál világsztár, addig a mostani szezonban már a Barcelona argentin csillaga a legjobban kereső játékos.

crVSmessi001

Szigorúan a bruttó bevételeket tekintve (tehát az adók, mindenféle járulékok levonása nélkül) Lionel Messi a mostani szezonban 126 millió eurót kap a klubjától, illetve a szponzoraitól. A Real Madrid lassacskán már veteránnak tekinthető sztárja, Cristiano Ronaldo „csak” 94 millió eurót húz be ebben az idényben.

Egyébként mindkét aranylabda-halmozó óriási növekedést produkált, lévén tavaly Ronaldo 87,5 milliót, míg Messi 76,5 milliót kalapozott össze.

Az idei ranglista harmadik Neymar, akit a PSG és a szponzorok elhalmoznak a 81,5 millióval. Az iménti összegekhez képest Gareth Bale 44, illetve Gerard Piqué 29 millió aprópénznek tűnik.

A világ legjobban kereső vezetőedzője José Mourinho, akinek mecénásai 26 millió eurót folyósítanak. A legendás Marcelo Lippi a kínaiak szövetségi kapitányaként 23 millióval a második. ÉS most már azt is értjük, hogy Diego Simeone miért nem vágyódik el igazán az Atléticotól. Az argentin mester harmadik helyezett a maga szerény 22 milliójával. Guardiola 20-at kap a Citytől, míg a BL-trófea halmozó Zidane 21-et a Realtól.

Balogh József