Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan Bódog utóda – sajtóhír

Néhány órája menesztették a miskolci kispadról Bódog Tamást, sajtóhírek szerint az utód is megvan már.

D__FO20120930060

Sikertelen tavaszi szereplésének következtében a kiesés elkerüléséért küzd a Diósgyőr, a Puskás Akadémia elleni vereség pedig Bódog Tamás állásába került. A DVTK vezetősége korábban közleményben jelezte, az ok, hogy nem látták biztosítottnak a csapat élvonalban maradását. Felmerült többek között Benczés Miklós neve is, hogy átvegye az együttes irányítását, ám a korábbi tréner, a miskolci együttes utánpótlás-szakágvezetője azonban megköszönte a lehetőséget, de nem vállalja, így került képbe a korábban már felmerülő Fernando Fernandez, aki most lehetőséget kaphat. A sportnapilap értesülései szerint meg is született a megállapodás a spanyol szakemberrel, aki 2012-2013-ban játékosként szolgálta a klubot. Harminchat NB I-es meccsen hat gólt szerzett.

dvtk_fernando1A spanyol tréner kedden írhatja alá kontraktusát.

Természetesen a szurkolóknál sem maradt reakció nélkül Bódog elküldése, ezért szimpátiatüntetést szerveznek április 24-én 18 órára a DVTK edzőközpontjához, mert mint indokolják „nem mindig az edző a hibás.”

A klubvezetés részéről Sántha Gergely ügyvezető igazgató beszélt a döntés hátteréről. „Tetszett Bódog Tamásban, hogy hitt a kemény munkában és ezt folyamatosan kommunikálta is. Az év elején már elmondtam egy interjúban, hogy a DVTK-val hosszú távú terveink vannak, nem az az első számú szempont, hogy hányadik helyen áll a csapat, de nem nézhettük tétlenül, hogy rohannak a szakadék felé – fogalmazott az ügyvezető a klub honlapján. – A bajnokságban ebben az évben csupán egyszer sikerült nyernünk, a második tavaszi fordulóban. Két pontra vagyunk a kieső helytől. A mutatott játék sem volt meggyőző. Ráadásul borzasztóan csalódottak voltak a szurkolók, amikor a Magyar Kupából is kiestünk. Megpróbáltunk mindent a vezetőedző kezébe adni, ami a minőségi munkához szükséges. Teljhatalmat, kompetenciát kapott, nemcsak vezetőedző volt, hanem szakmai igazgató is. Tamás igazolta a játékosokat, ő állította össze a csapatot. Próbáltuk biztosítani, amit csak kért.”

Ez mégsem volt eredményes, a szurkolók megmozdulásáról kifejtette, örül, hogy Miskolcon ilyen közeg veszi körül a labdarúgást. „Örülök, hogy ilyen visszhangja van a csapat körüli változásoknak, ez is mutatja, hogy a DVTK egyedi közeg Magyarországon, amelyben érdekli az embereket a futball és a klub.”

A DVTK a bajnokság hajrájában az Újpesttel (idegenben), a Mezőkövesddel (otthon), a Debrecennel (i), a Pakssal (o), a Ferencvárossal (i) és a Videotonnal (o) csap össze.

~GS~