Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy lista, melyen a Hertha a legjobb Németországban

Bármennyire is sajnáljuk, szembe kell néznünk a ténnyel, hogy alig néhány hét van már csak hátra a Bundesliga idei bajnoki szezonjából. Ez azonban egyúttal azt is jelenti, hogy elérkezik az átigazolási időszak, melynek első napja nem egy német klub életébe komoly változásokat fog hozni…

rafinha_robben_ribery

Rafinha, Ribéry és Robben szerződéshosszabbítása is a levegőben lóg még a bajoroknál…

A Kicker nevezetű német sportújság összegyűjtötte, hogy mely Bundesliga-klub mely játékosainak jár le a szerződése idén június 30-án. Az összeállításban szerepel számos kölcsönből visszatérő futballista, kiket anyaegyesületükhöz még további kontraktus köt, veteránok, akik minden bizonnyal szögre akasztják a stoplist, távozók, akik valamelyik rivális színeiben kezdik meg a következő idényt, vagy kelletlen renegátok, kiknek szolgálataira egyelőre senki nem tart igényt.

A névsornak olyan neves játékosok is részét képezik, mint Arjen Robben (?), Franck Ribéry (?), Roman Weidenfeller (visszavonul), Michy Batshuayi (Chelsea-hez vissza), Serge Gnabry (Bayernhez vissza), Claudio Pizarro (vélhetőleg visszavonul, bár nála ki tudja?!), Marko Pjaca (Juventushoz vissza), Leon Goretzka (Bayernhez ingyen), Stefan Kießling (visszavonul), Nigel de Jong (?), Divock Origi (Liverpoolhoz vissza), vagy Holger Badstuber (és még hosszan sorolhatnánk…).

A lista legnagyobb érdekessége azonban nem is ez, hanem inkább a tény, hogy a jó eséllyel 7 játékost is elengedő Bayernnel, vagy a 3 focistától búcsúzó Dortmunddal szemben a Hertha BSC mindössze egyetlen alkalmazottjától válik meg, ő pedig nem más, mint az amúgy is évek óta a tartalékokkal edző Julian Schieber. Hogy milyen következtetést lehet ebből levonni?

Egyrészt Dárdai Pál tudatos csapatépítő tevékenységét, minek következtében senki sem akarja elhagyni a berlinieket, vagy ha mégis, akkor azok legalább kasszíroznak utána. Másrészt pedig a fiatalítási projekt sikerességét mutatja, hiszen elsősorban nyilván nem az ifistákról mondd le a klub. Ilyen tekintetben még a rettegett Bayern München is példát vehetne Paliékról…

A teljes lista egyébként ezen a LINKen tekinthető meg.

Írta: Wernigg Márton