Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kimmich: “Messi teljesen más típusú játékos, mint Ronaldo!”

Szerdán egymásnak feszül a BL két nagy esélyese: a Bayern München és a Real Madrid. Nem meglepő hát, hogy a német sajtóban másról sem lehet olvasni, mint az egyes játékosok, edzők, vagy bármely releváns személyek várakozásairól. Ezen felhajtás keretein belül jutott szóhoz a Philipp Lahm örökét átvevő korszakos zseni, Joshua Kimmich is.

kimmich

A német válogatott legifjabb nagyágyúja a Bild riporterével osztotta meg a BL-elődöntővel kapcsolatos gondolatait:

“Személy szerint én nagyon várom már a mérkőzést. Még sosem játszottam Bajnokok Ligája-elődöntőt. Nagyon örülök neki, és remélem, hogy végül mi jutunk majd tovább.”

Ronaldorol is faggatták, kivel az elemzők szerint főképp neki kell majd felvállalnia a párharcokat:

“Már inkább középtájon játszik, mintsem a balszélen. Ennek ellenére ha velem kerül szembe, megpróbálom majd elvenni tőle a labdát. Egyértelmű, hogy ő a világ egyik legjobbja, Messivel együtt egyikei azon keveseknek, akik bárkin átvágják magukat. De hát mit lehet tenni? Csupán a tiszteletem nem fog minket továbbjuttatni!”

Természetesen az ilyenkor elmaradhatatlan “Messi vagy Ronaldo” kérdés is előkerült, melyből Kimmich ügyesen kivágta magát:

“Ami a BL-gólok számát illeti, Ronaldo toronymagasan vezet. Ugyanakkor Messi teljesen más típusú játékos. Ronaldonak talán jobb a helyzetkihasználása. Messi egy valódi cselgép, Ronaldo pedig befejezőcsatár. Nem lehet megmondani, hogy melyikük a jobb. Örülök neki, hogy egy korban élek velük!”

Írta: Wernigg Márton