Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern vs. Real: Egyik oldalon csalódás, a másikon boldogság! – Értékelések, nyilatkozatok

Azt már tudjuk, hogyan látta a Bayern München trénere, Jupp Heynckes a Real Madrid elleni, számukra 2:1-es vereséggel végződő Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzését. Nézzük miképp reagáltak még az érintettek, mindkét oldalról.

bayrea

A bajorok gólját jegyző Joshua Kimmich:

“Nem használtuk ki a lehetőségeinket! Ezzel szemben a Real Madridnak két lövése volt, két gólt is szerzett. Természetesen a Real mostmár a favorit, a győzelme miatt.”

A Bayern csatára, Thomas Müller:

“Nem könnyű, mikor már az elején elveszítesz egy játékost kényszerűségből. Hát még akkor, amikor nem sokkal később megint cserélned kell! Azt hiszem a cserékre is jól reagáltunk, az első félidő végéig jól is futballoztunk, fölényben voltunk. Túl könnyelműek voltunk, naivak, nem használtuk ki a lehetőségeinket. Csak kínomban nevettem azon, hogy 1:1 votl az állás a szünetben. Jóval többet elérhettünk volna az első félidőben! Fájó érzés, hogy hathatósan közreműködtünk a Real Madrid győzelmében. Minden lehetséges a második meccsen, de egy biztos, hogy ennél sokkal sokkal jobb eredményre lesz szükségünk!”

A Kimmich-nek gólpasszt adó James Rodriguez:

“Mérges vagyok, hiszen jól játszottunk, viszont nem éltünk a lehetőségeinkkel. A Real Madrid velünk szemben kíméletlen volt. A futball már csak ilyen, előre kell tekintenünk, és csak is a Bernabéuban rendezendő visszavágóra gondolnunk. Ott már nem szabad hibáznunk, meg kell ragadnunk minden egyes lehetőséget!”

A Real Madrid trénere, Zinedine Zidane:

“Elégedettek lehetünk az eredménnyel. A találkozó elején nem mi irányítottunk, és több hiba is vezetett a Byayern góljához.  Tudtuk, hogy nem könnyű Münchenben nyerni, de azt is tudtuk, hogy képesek vagyunk rá. Most még örülhetünk, de aztán fel kell készülnünk arra, hogy a visszavágón meg kell szenvednünk a Bayern ellen, ahogy az történt velünk a Juventus ellen is.  

A Marco Asensionak gólpasszt adó Lucas Vázquez:

“A Bayern nagyon megnehezítette a dolgunkat, de végül eredményesebbek voltunk, mint ők. Úgy gondolom nagyon jól futballoztunk csapatként. Marco (Asensio) gólja egy roppant gyors és szép kontra végén született. Rafinha elveszítette a labdát, pillanatok alatt felértünk, Marco pedig tökéletesen fejezte be az akciót, igazolva, hogy fantasztikus játékos.”

A blancók középpályása, Toni Kroos:

“A Bayern sok problémát okozott nekünk, de megbírkoztunk ezzel. Nagyon jó eredményt értünk el. A Bayern lehet, hogy kicsivel jobban játszott, mint mi, de ki tudtuk használni a lehetőségeinket. Ezen az estén pedig ez jelentette a különbséget.”

A már az Instagramon is lelkendező Sergio Ramos:

“Stabilan védekeztünk, összeszedettek voltunk. Egy számunkra csodálatos mérkőzésen nyertünk, egy nagyon erős ellenféllel szemben, nem is beszélve arról, hogy idegenben két gólt is szereztünk. Nincs még lefutva ez a párharc, még akkor sem, ha kedvező helyzetben vagyunk.”